Trafic rutier deviat în cartierul Glodeni, din Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier a fost deviat în cartierul Glodeni, din oraşul-staţiune Pucioasa. Au început lucrările de reabilitare a unui pod peste pârâul Bizdidel, iar circulaţia rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare.

"În cartierul Bela s-au turnat cele două straturi de asfalt. La podul de la Tasianu se fac lucrări de finisare şi se lucrează la închideri. Începând de astăzi se toarnă cel de-al doilea strat de asfalt în cartierul Glodeni Vale şi diferenţa rămasă neasfaltată pe Patrana. Au început lucrările de demolare la podul de pe strada Unirii, peste pârâul Bizdidel (Glodeni). Accesul în cartier se va face pe următorul traseu: str. Olănescu/str. Radu Cosmin – Patrana – Pod Tasianu – Glodeni. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create! Să nu uităm că la sfârşitul lucrărilor vom avea un pod nou, modern.  Lucrările vor continua şi pe alte străzi şi în cartiere", a spus primarul orauşului Pucioasa, Dănuţ Bădău.

Pentru realizarea lucrărilor la acest pod, dar şi altor modernizări necesare în oraş, există un proiect european cu o finanţare totală de 8.000.000 de euro. "În final, vom realiza lucrări pe 22 de kilometri de drumuri locale din oraş cu aceste fonduri. Podul de pe str. Unirii are probleme cu privire la structura de rezistenţă şi nu are o lăţime corespunzătoare. Se lucrează pentru consolidarea podului, dar şi pentru lărgirea benzilor de circulaţie. Este un drum local care face legătura între DN 71 şi cartierul Glodeni”, a mai precizat edilul şef.

Totodată, în oraş sunt probleme şi pe DN 71, la podul peste pârâul Bizdidel, aflat în pericol de prăbuşire. Acest tronson rutier nu ţine de administraţia locală, fiind situat pe un drum naţional.

,,Podul de pe DN 71, peste pârâul Bizdidel, la intrare în oraşul Pucioasa reprezintă un mare pericol şi, în orice moment, se poate prăbuşi. Din această cauză, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a dispus din această primăvară, desfăşurarea circulaţiei rutiere, alternativ, pe o singură bandă de mers”, informează primarul oraşului Pucioasa.

Termenul de demarare a lucrărilor la un proiect de refacere a podului peste pârâul Bizdidel, pe tronsonul menţionat, a fost programat pentru 15 iunie – după cum anunţa premierul Victor Ponta după o vizită, în această primăvară, în judeţul Dâmboviţa. Lucrările nu au fost încă demarate.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite