Cum a ajuns o femeie de 87 de ani din Ialomița dealer de droguri

0
Publicat:

O femeie de 87 de ani din județul Ialomița este acuzată de trafic de droguri după ce polițiștii au descoperit că făcea parte dintr-un grup infracţional coordonat din închisoare de către un nepot al femeii.

La fiecare tranzacție cu canabis sau cocaină, femeia încasa 1.700 lei. FOTO arhivă DIICOT
La fiecare tranzacție cu canabis sau cocaină, femeia încasa 1.700 lei. FOTO arhivă DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, au pus în aplicare, joi, 29 februarie, un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Ialomița, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpați și un suspect (membri ai aceleași familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia efectuând în perioada iunie 2023 – februarie 2024, activități de coordonare, colaborare și sprijinire în cadrul grupului, precum și activitățile de deținere, transport și vânzare de droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină) pe raza județului Ialomița”, a precizat IPJ Ialomița, într-un comunicat.

Drogurile, vândute de o octogenară

Oamenii legii au constatat că membră a grupului infracțional era și o femeie de 87 de ani, care, la indicațiile și sub coordonarea celorlalți doi membri ai grupului, vindea cantități de canabis și cocaină cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacție.

„Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința acesteia, au fost identificate și ridicate 22 pungi din plastic transparent conținând aproximativ 2, 4 kilograme canabis, suma de 44.950 lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte mijloace de probă”, mai arată IPJ Ialomița.

În cazul bătrânei, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia și starea de sănătate specifică etății.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic Criminalistic al D.I.I.C.O.T și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu un câine specializat în depistarea substanțelor stupefiante și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița”, se arată în comunicat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite