Un tânăr care efectua un salt de la 1.200 de metri a ajuns la spital pentru că nu i s-a deschis complet paraşuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Aeroclub Suceava
FOTO: Facebook/Aeroclub Suceava

Paraşutistul în vârstă de 16 ani efectua o săritură controlată de la 1.200 de metri, dar nu i s-a deschis complet paraşuta şi s-a prăbuşit pe sol.

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 iunie. Victima este un tânăr de 16 ani, elev al Aeroclubului din Suceava. 

Adolescentul a efectuat un salt controlat cu paraşuta dintr-un avion de tip AN-2, care zbura la o înălţime de 1.200 de metri.

 Din motive încă neelucidate, paraşuta acestuia nu s-a deschis în totalitate în timpul saltului. În plus, paraşutistul nu a efectuat manevra de eliberare a paraşutei de rezervă. 

Paramedicii SMURD care au ajuns la faţa locului pentru a-i oferi primul ajutor, au constat că tânărul a suferit mai multe traumatisme prin cădere de la înălţime. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, unde a rămas internată.

Preşedintele Aeroclubului „Grigore Baştan” a declarat pentru presa locală că din informaţiile pe care le are, elevul nu ar avea leziuni grave, starea sa fiind stabilă.

„Elevul era în timpul cursului, toţi elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, paraşuta s-a deschis asimetric, nu a reuşit să o controleze şi a luat contact cu solul, în rotire. Din ce ni s-a comunicat de la spital are o fisură de şold şi urmează să fie externat, starea sa este stabilă”, a declarat Gabriel Andrei. 

Vă recomandăm şi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite