Top 10 cei mai odioşi criminali în serie din istorie: cum a reuşit şarmantul Ted Bundy să omoare zeci de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gilles de Rais, „părintele” criminalilor în serie. FOTO www.1star.fr
Gilles de Rais, „părintele” criminalilor în serie. FOTO www.1star.fr

Gilles de Rais, Richard Chase, Jeffrey Dahmer, Andrei Chikatilo, Joachim Kroll, Javed Iqbal şi Ted Bundy sunt consideraţi cei mai diabolici criminali în serie din istorie, ei comiţând zeci şi chiar sute de crime.

De-a lungul timpului, tot felul de criminali în serie au băgat spaima în locuitorii din mai multe ţări de pe glob. Fiecare a avut un tipar după care acţiona, victimele lor fiind cu predilecţie copii şi femei.

Robert Black, un şofer din Marea Britanie, a descoperit că locul său de muncă îi oferă acces la tot felul de locuri şi astfel s-a transformat într-un criminal în serie. Acesta s-a „specializat” în uciderea copilelor, poliţiştii descoperind că, în perioada 1981 – 1986, britanicul a omorât patru fetiţe, deşi numărul victimelor ar fi mult mai mare. Robert Black răpea minorele de pe marginea drumurilor, atunci când nimeni nu se află în zonă, corpurile copilelor fiind găsite ulterior mutilate la kilometri depărtare de unde acestea dispăreau. Britanicul a fost prins în anul 1990 când tocmai răpise o fetiţă de şase ani. El a fost condamnat pe viaţă, el aflându-se în prezent în închisoare.

Richard Chase a fost un criminal în serie american care credea că naziştii îi transformă sângele în otravă, pe care o plantează în detergentul său de vase. Americanul îşi împuşca victimele, întreţinea raporturi sexuale cu corpurile lor, după care se spăla cu sângele acestora. Richard Chase a fost arestat şi condamnat la moarte prin gazare, însă la data de 26 decembrie 1980, el s-a sinucis în închisoare, înainte de a fi executat.

Javed Iqbal Mughal a fost un criminal în serie din Lahore, Pakistan, care a ucis mai mult de o sută de băieţi înainte de a fi prins de poliţişti. Iniţial, el a abuzat sexual doi minori în iunie 1998, fiind arestat. Mughal a fost eliberat pe cauţiune, începând însă de această dată să-şi ucidă victimele. Pakistanezul îşi culegea victimele de pe străzi, le ducea în locuinţa sa, unde le droga şi apoi le viola. După ce îşi satisfăcea poftele carnale, individul îi strangula pe băieţi, le dezmembra trupurile şi le băga în acid clorhidric pentru a le dizolva. Mughal păstra hainele şi pantofii victimelor sale ca amintiri personale. Bărbatul nu a arătat nici o remuşcare atunci când a fost prins, el spunând: „eu sunt Javed Iqbal, criminalul a 100 de copii. Nu-mi place lumea asta. Nu mi-e ruşine de faptele mele şi sunt gata să mor. Nu am nici un regret. Am ucis 100 de copii”.

Javel Mughal. FOTO toptenthailand.com

           Javed Iqbal Mughal - pakistanezul criminal în serie. FOTO www.toptenthailand.com

Jeffrey Dahmer a fost un criminal în serie american din Milwaukee, care a ucis mai mult de 17 oameni, după ce îi ademenea în apartamentul său. Acesta le dezmembra corpurile victimelor sale, însă păstra carniile ca şi suveniruri. Dahmer a recunoscut chiar că ar fi mâncat părţi din trupurile oamenilor pe care i-a omorât. El a fost prins după ce o persoană pe care încerca să o ucidă a reuşit să fugă din apartamentul său. Jeffrey Dahmer a fost condamnat la 900 de ani de închisoare, însă în anul 1994 a fost găsit mort în celula sa.

Colin Ireland a fost un soldat britanic care a devenit criminal în serie. Acesta a început practic să „vâneze” bărbaţii homosexuali. Prima lui victimă a fost regizorul de teatru Peter Walker, pe care l-a dezbărcat şi legat de pat înainte de a-l sugruma. Înainte de a pleca din locuinţa acestuia, Ireland a chemat poliţia, anunţându-şi crima. Britanicul a comis cinci crime înainte de a fi prins. Ultima sa victimă, Emmanuel Spiteri, a „cules-o” dintr-un club de gay. Cei doi au fost prinşi de camerele de supraveghere ale clubului în timp ce traversau împreună strada. Sadismul bărbatului era ieşit din comun, el strangulând până şi pisica uneia dintre victimele sale.

Britanicul Dennis Nilsen a omorât cel puţin 15 tineri şi băieţi. Acesta îşi ademenea victimele în casa lui, după care le ucidea. Nilsen păstra cadavrele şi chiar dormea cu ele până când mirosul devenea insuportabil. Individul îşi măcelărea apoi victimele şi le dădea foc, iar resturile acestora ajungeau pe canalizare, fapt ce a dus la prinderea lui. Cum scurgerea s-a blocat, instalatorul venit să remedieze problema a descoperit mai multe părţi din trupul uneia dintre victime. Dennis Nilsen a fost condamnat în anul 1983 la închisoare pe viaţă.

Dennis Nilsen. FOTO thesun.co.uk

                             Dennis Nilsen - poză din anul 2001. FOTO www.thesun.co.uk

Joachim Kroll a fost un criminal în serie şi un canibal german, ce a ucis şi mâncat 13 oameni, inclusiv copii mici. El a fost prins în anul 1976, când un vecin de-al său s-a plâns poliţiştilor că ţevile din clădire se blochează constant. Persoana trimisă să examineze ţevile a descoperite faptul că o burtă bloca ţevile. Kroll a declarat că tăia câte o bucată de carne din victimele sale şi le gătea pentru a mai economisi bani. Când a fost arestat, el a crezut că va fi operat pentru a-i fi vindecate pornirile canibalistice. În schimb, el a primit nouă condamnări pe viaţă. Neamţul a murit în anul 1991, când a suferit un atac de cord.

Andrei Chikatilo a fost unul dintre cei mai cumpliţi criminali în serie din istorie. Născut în anul 1933, acesta a fost poreclit „Măcelarul din Rostov”. Între 1978 şi 1990, Chikatilo a omorât 53 de femei şi copii. Prima lui victimă a fost o fată de nouă ani pe care a ademenit-o în pădure şi a încercat să o violeze. În timp ce copila încerca să scape din mâinile sale, ucraineanul i-a tăiat gâtul. Chikatilo a abordat în mare parte prostituate, însă a răpit şi copile ori de câte ori a avut ocazia. Cum ucraineanul a trăit în epoca sovietică, crimele sale au fost ascunse deoarece comuniştii încercau să pretindă că infracţiunile grave cum ar fi violul şi crima s-ar produce doar în ţările capitaliste. Andrei Chikatilo a fost prins în anul 1990 şi a fost judecat în 1992. În timpul procesului, el a fost ţinut într-o cuşcă, în mijlocul sălii de judecată, pentru a nu fi linşat de membrii familiilor victimelor sale. Ucraineanul a fost executat cu un singur glonţ în ceafă.

chikatilo

                Andrei Chikatilo, odiosul criminal în serie ucrainean. FOTO www.likesucces.com

Cel mai cunoscut criminal în serie din istoria Statelor Unite ale Americii este Ted Bundy. Născut în anul 1946, acesta a violat şi ucis un număr neidentificat de femei tinere în intervalul 1974 – 1978. Deşi a recunoscut 30 de crime, poliţiştii susţin că numărul victimelor sale este mult mai mare. Ted Bundy, având un şarm deosebit, îşi alegea ţintele din locuri publice, unde pretindea că este ba funcţionar public, ba pompier, ba poliţist. Americanul ţinea o rangă sub scaunul maşinii sale, pe care o scotea în momentul în care victimele se apropiau de vehicul. Bundy le viola pe tinere atât cât erau în viaţă, cât şi după ce acestea decedau şi erau în putrefacţie. Odiosul criminal a fost prins şi executat pe scaunul electric la data de 24 ianuarie 1989. Ultimele sale cuvinte au fost: „Aş vrea să le transmit familiei şi prietenilor dragostea mea”.

Ted Bundy. FOTO newyorker.com

          Ted Bundy, cel mai cunoscut criminal în serie din istorie. FOTO www.newyorker.com

Gilles de Rais este cel mai odios criminal în serie din istorie. Înainte de a-şi începe viaţa de criminal, acesta a fost căpitan militar în celebra armată a Ioanei d’Arc. Născut în 1404, Gilles de Rais a violat, torturat şi ucis sute de copii mici, majortitatea băieţi. El era atras de băieţii blonzi şi cu ochi albaştri. Gilles de Rais le promitea dulciuri copiilor şi astfel îi ademenea în castelul lui unde îi tortura şi mutila, iar la sfârşit ejacula asupra băieţilor morţi. Marea lui plăcere era să se spele cu sângele copiilor. După fiecare crimă, Gilles de Rais se biciuia singur şi se ruga ore în şir în capela familiei.

Alte ştiri pe această temă:

Ţăranca din Bucovina care a comis şapte crime. Axenia Varlam şi-a omorât copiii, părinţii şi sora fiindcă-i „stăteau în cale“

Povestea „Asasinului de Anul Nou“. Cum a reuşit să omoare un ţăran analfabet din Buzău patru copii la sfârşitul anilor '80

Crime în serie la Grădiştea. Tânărul care a ucis trei bătrâne, condamnat la închisoare pe viaţă. Una dintre victime a fost aruncată vie într-o fântână

SuceavaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite