Suceava: Stau la coadă pentru un loc la creşa de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Târgu-Mureş există cinci creşe
În Târgu-Mureş există cinci creşe

Părinţii sunt motivaţi să depună dosarul de costul foarte redus, de patru ori mai mic decât la o grădiniţă cu program prelungit, şi de condiţiile bune.

Sute de suceveni s-au trecut pe lista de aşteptare la singura creşă de stat din municipiu, la care există doar 104 locuri. În judeţ mai există încă una, la Vatra Dornei, şi aceasta cu locuri insuficiente pentru a aface faţă numărului mare de persoane interesate.

„Avem o listă cu peste 200 de părinţi care aşteaptă să prindă un loc la creşă pentru copii. Cererea este chiar mai mare. Indicele nostru de utilizare este peste 95%, însă sunt zile când avem şi 115 copii, depinde de perioadă“, a spus Daniela Cîmpan, directorul Creşei Nr. 1 din Suceava. Unul dintre motivele pentru care creşa din oraş are atâţia clienţi este faptul că unitatea oferă condiţii comparabile sau chiar mai bune decât grădiniţele cu program prelungit. În plus, costurile sunt cu mult mai mici.

De patru ori mai ieftin

Taxa lunară percepută la creşă este 130 de lei, în timp ce la o grădiniţă este de 400-600 de lei. „Fiecare copil de la noi are propria fişă medicală. Li se ia zilnic temperatura, au meniul făcut de un dietetician, iar tratamentele sunt gratuite pentru că avem fonduri de medicamente“, a mai explicat directorul. Părinţii care au reuşit  să-şi înscrie copiii la creşă sunt convinşi că au avut noroc şi că au făcut o alegere bună. „Sunt mulţumită de condiţii şi mai ales de preţ. Un copil mi l-au crescut doamnele infirmiere, iar acum îl am pe al doilea la creşă“, ne-a spus suceveanca Adriana C.

Micuţii pot sta la creşă de luni, de la ora 6.00, până vineri seara la ora 21.00. „Avem copii care stau toată săptămâna cu noi, iar vineri îi iau părinţii acasă. Este vorba despre oameni care muncesc în afara judeţului şi nu au cu cine să-i lase“, a adăugat Daniela Cîmpan.
Modernizarea clădirii în care lucrează cele 12 asistente şi 12 infirmiere a fost finalizată recent, după opt ani de investiţii cu ţârâita. Acum, fiecare grupă de copii are propria sală de mese, dormitor şi spaţiu de joacă.

„De opt ani am tot modernizat. Lucrările s-au făcut greoi, din lipsă de bani. Am finalizat totul acum, înainte să înceapă iarna“, a precizat directorul unităţii.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite