Suceava: 70 de kilograme de produse alimentare expirate, scoase de la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii au primit amenzi în valoare totală de 17.000 de lei.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava au confiscat luna aceasta 70 de kilograme de produse alimentare expirate.

Potrivit şefei CJPC, Elena Oanea, un supermarket şi un magazin mixt de cartier din Câmpulung Moldovenesc aveau la vânzare pizza semipreparată, ştrudel, carne şi preparate din carne, cu termenul de valabilitate depăşit. Tot în Câmpulung Moldovenesc, la un magazin mixt de cartier, comisarii au găsit expuse la vânzare cotlet de porc, carne semipreparată, carnaţi ţărăneşti şi peste 20 de kilograme de costiţă de poc toate expirate.

La o discotecă din comuna Buneşti, sat Unceşti, se servea consumatorilor bere expirată, în timp ce la Milişăuţi şi la Volovăţ comisarii au găsit expirate produse lactate, sucuri, ciocolate şi foi de napolitană expirate.

“Atenţionăm consumatorii să cumpere produse alimentare numai din spaţii autorizate, să citească cu atenţie eticheta, să verifice starea ambalajelor, să solicite şi să păstreze bonul fiscal, să confrunte suma înscrisă pe bon pentru plată cu cea afişată la raft, iar în situaţiile în care depistează nereguli să sesizeze CJPC Suceava”, a declarat Elena Oanea, şefa CJPC Suceava. Comercianţii au primit amenzi în valoare totală de 17.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite