Poligon de pregătire a pompierilor români și ucraineni, inaugurat la Suceava în prezența lui Lucian Bode și Raed Arafat FOTO

0
Publicat:

Cei doi demnitari au asistat miercuri, 15 martie 2023, la Suceava, la simulări de intervenții la incendii cu victime și la accident rutier pentru a vedea cum se antrenează pompierii în noul poligon dotat cu spații speciale. 

Lucian Bode și Raed Arafat, la Suceava FOTO Alina Iosif
Lucian Bode și Raed Arafat, la Suceava FOTO Alina Iosif

La Siret (Suceava) a fost inaugurat miercuri, 15 martie 2023, cu fast un poligon modern pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Ucraina, în cadrul proiectului "Îmbunătățirea nivelului de siguranță și securitate a populației în zona transfrontalieră prin intensificarea acțiunilor comune de instruire și cooperare în domeniul gestionării situațiilor de urgență – BRIDGE". Investiția de la Siret se ridică la peste 27,1 milioane lei.

La eveniment au participat oficialități județene, ministrul de Interne Lucian Bode și secretarul de stat din MAI Raed Arafat. Cei doi au fost întâmpinați cu fanfara militară, iar la finalul evenimentului au stat în fum gros asistând la exerciții tactice făcute de pompierii suceveni.

Oficialii au putut observa cum intervin pompierii suceveni la incendiu, la salvarea unor persoane din spații cu fum gros dar și la un accident rutier urmat de incendiu la mașina respectivă.

Lucian Bode a mulțumit cadrelor ISU Suceava în primul rând pentru felul în care au acordat sprijin refugiaților ucraineni care au intrat în țară prin Vama Siret și i-a asigurat de sprijinul sale.

Raed Arafat a declarat la Siret că va intra în funcțiune în scurt timp și heliportul de la Câmpulung Moldovenesc și astfel rețeau de elicoptere SMURD de la nivel național va fi completă. Acesta a spus că elicopterele SMURD vor putea interveni în situații de urgență, oriunde în țară, în maximum 20 de minute. 

Moldova are primele două noi poligoane ISU din țară

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat cu ocazia acestui eveniment că își dorește dezvoltarea unei rețele de pompieri voluntari în fiecare localitate a județului, pentru că pompierii voluntari pot interveni cel mai repede în situații de urgență.  

Flutur a explicat că acest poligon de pregătire cu dotări de top, realizat printr-un proiect transfrontalier cu finanțare europeană este extrem de important și că investiția va avea efecte pozitive în ceea ce privește pregătirea celor care intervin în situații de urgență.

Poligonul de la Siret este al doilea de acest gen din țară, după cel inaugurat în luna ianuarie 2023 la Iași, și asigură pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută misiuni de cercetare și evaluare CBRN, stingere, acordare de prim ajutor calificat și descarcerare, căutare și salvare din medii ostile vieții, precum și altor structuri operative, pentru creșterea capacității motrice, armonizarea lucrului în echipă și, totodată, creșterea eficienței intervenției în situații de urgență.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite