Pedeapsă exemplară pentru pastorul din Suceava care şi-a bătut şi agresat sexual fiicele: 21 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Pastorul din judeţul Suceava acuzat că şi-a maltratat şi abuzat sexual copiii a fost condamnat la 21 de ani şi patru luni de închisoare. Decizia aparţine magistraţilor Judecătoriei Fălticeni. Este una dintre cele mai mari pedepse aplicate de jurcători pentru astfel de infracţiuni.

Pastorul Constantin Pandelea, din comuna Dolheşti a judeţului Suceava, a primit o pedeapsă exemplară pentru că şi-a exploatat, agresat sexual şi violat copiii. 

Magistraţii Judecătoriei Fălticeni l-au condamnat  la 21 de ani şi patru luni de închisoare. 

În plus, bărbatul a fost decăzut din drepturile părinteşti, şi n-are voie să se apropie de copii la o distanţă mai mică de 200 de metri, timp de cinci ani, după ce iese din închisoare.

 Totodată, el va trebuie să le plătească daune morale copiilor. Fetele ar trebui să primească câte 15.000 de euro, iar băiatul – 10.000 de euro. Decizia nu este definitivă. 

Când şi-au făcut curaj copiii să-şi denunţe tatăl

Ani la rând cei cinci copii ai pastorului (patru fete şi un băiat) au trecut prin momente de coşmar din cauza tatălului lor, care cu siguranţă au lăsat urme adânci în mintea lor.

Au prins curaj să vorbească despre ce li se întâmplă anul trecut.  Mărturiile copiilor săi depuse la dosar sunt şocante.

„Fratele meu a fost pus să doarmă la porci şi pe mine m-a ameninţat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el şi mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”,  a declarat una dintre fete potrivit stiripesuse.ro.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică ştiu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata şi din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine şi pe (...) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpşuni”, a spus o altă fiică a bărbatului.

Copiii au decis să ceară ajutorul autorităţilor, după ce, pe 5 iulie 2020, bărbatul ar fi lovit-o cu pumnii pe una dintre fete. Ea s-a plâns că o doare capul de la lovituri, iar tatăl acesteia i-ar fi turnat apă rece pe cap şi ar fi pus-o să alerge desculţă în grădină, în timp ce el o uda cu furtunul. Chinul a continuat pentru copilă pentru că tatăl ei n-a lăsat-o să se schimbe de hainele ude, în intervalul orar 19:00 - 22:00.

Anchetatorii susţin că tatăl şi-a abuzat sexual fetele minore o perioadă mai lungă de timp. Una dintre fete ar fi fost violată, iar celelalte trei agresate sexual. 

„În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. Deasemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de procurori, în 2020. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cei patru invidivizi care au agresat doi jurnalişti şi un activist de mediu, la Suceava, au fost puşi în libertate

Cine sunt agresorii care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina

Coşmarul trăit de activistul Tiberiu Boşutar, dezbrăcat în pielea goală şi bătut cu cruzime într-o pădure din Bucovina

Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile de lemne: „Au fost 20 de oameni cu topoare” VIDEO

Tánczos Barna, după atacul asupra jurnaliştilor şi activistului de mediu: „Lucrurile au ajuns mult prea departe“

Orban, despre agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu la Suceava: Este abominabil ceea ce s-a întâmplat. Vinovaţii trebuie pedepsiţi drastic

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite