O fetiță care s-a înecat cu mâncare într-un supermarket a fost salvată de un medic aflat la cumpărături

0
Publicat:

O fetiţă de doi ani care s-a înecat cu mâncare într-un supermarket din Suceava a fost salvată de un medic aflat la cumpărături.

Fetița a fost transportată cu ambulanța la spital FOTO arhivă Adevărul
Fetița a fost transportată cu ambulanța la spital FOTO arhivă Adevărul

Fetița în vârstă de doi ani a încetat brusc să mai respire în timp ce se afla cu familia intr-un supermarket din Suceava, după ce s-a înecat cu o bucată dintr-un aliment.

Micuța a fost salvată de un medic care își făcea cumpărăturile în magazin și care a auzit țipetele mai multor persoane.

Doctorul respectiv este Violeta Ștefan, medic ATI  la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, care nu a ezitat să intervină.

Medicul a găsit copilul întins pe o masă și vânăt la față și a început să îl lovească pe spate, iar fetița a eliminat rapid bucata de aliment care îi bloca căile respiratorii.

Violeta Ștefan a monitorizat-o pe micuță până când acesta a fost preluată de un echipaj de pe ambulanță. 

Intervenția medicului i-a salvat viața fetiței, care și-a revenit complet și acum este acasă alături de părinți.

A murit înecat cu mâncare

Un bărbat în vârstă de 74 ani din Slatina nu a fost la fel de norocos. Acesta a decedat joi, 15 iunie 2023, în timp ce făcea cumpărături în cea mai mare piață agroalimentară din municipiul Slatina. El s-a înecat cu mâncare. Evenimentul nefericit s-a întâmplat în jurul orei 12,55 a zilei de joi, 15 iunie 2023, în Piața Zahana din reședința județului Olt.

Bărbatul de74 ani se afla la cumpărături și în momentul în care i s-a făcut rău avea asupra sa, într-o pungă, produse de patiserie. Martorii spun că bărbatul s-ar fi înecat cu mâncare. O femeie a sunat la 112, însă echipajul venit în ajutor nu l-a mai putut salva.

Conform unor surse din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt, bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator de către echipajul SJA Olt. A fost resuscitat timp de 50 de minute, însă nu a răspuns manevrelor.

Înainte ca martorii să sune după ajutor, bărbatul, care ar fi consumat o bucată din produsele de patiserie pe care le avea în pungă, simțind că se îneacă, a mers la vitrinele cu carne și a cerut un pahar cu apă. Acolo a și căzut din picioare, la scurt timp.

Martorii au așteptat echipajul specializat pentru a-i oferi ajutorul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite