O femeie din SUA a rămas fără 400.000 de dolari după ce a fost înșelat de un român în închisoare

0
Publicat:

Un român aflat în închisoare, care susținea că este preot, a reușit să înșele o femeie din Statele Unite ale Americii cu 400.000 de euro.

Falsul preot a reușit să înșele o femeie din SUA
Falsul preot a reușit să înșele o femeie din SUA

În luna ianuarie, la Poliția Rădăuți a fost înregistrată plângerea unei femei aflate în Statele Unite ale Americii, care a reclamat că în perioada 2013 - 2021 persoane neidentificate, care ar fi susținut că sunt preoți, i-ar fi cerut și ar fi primit de la ea aproximativ 400.000 de dolari americani, susținând că vor să construiască o grădiniță sau o farmacie pentru nevoiași, conform Poliției Române.

Polițiștii au stabilit că la sfârșitul anului 2013, în timp ce victima se afla în Statele Unite ale Americii, ar fi accesat un anunț postat pe un site on-line de către persoane neidentificate, care își atribuiau identitatea unor preoți, cu intenția „de a stabili o legătură spirituală care să conducă la apropierea sa de biserică”.

Astfel, victima ar fi contactat telefonic persoana din anunț și ar fi început o legătură cu persoane necunoscute și neidentificate, vorbind frecvent la telefon și „ajungând la un moment dat la încrederea deplină că persoana cu care corespondează este un preot din Suceava”.

„La sfârșitul anului 2021, persoana vătămată ar fi reușit să ia legătura cu preotul respectiv și și-a dat seama că, în perioada 2013 – 2021, ar fi fost indusă în eroare de către persoane neidentificate, care și-ar fi atribuit în mod neadevărat calitatea de preot, în scopul de a obține beneficii materiale”, spune Poliția.

Potrivit oamenilor legii, persoana care și-ar fi atribuit identitățile preoților, obținând astfel pentru ea și pentru complicii săi aproximativ 400.000 de dolari americani, este un bărbat încarcerat în penitenciar.

În acest caz au fost făcute 11 percheziții și au fost emise mandate de aducere. Au fost făcute percheziții și în penitenciar, fiind găsite un telefon mobil, pe care suspectul îl avea asupra sa şi mai multe înscrisuri.

Suspectul este un bărbat de 44 de ani, condamnat tot pentru înșelăciuni, iar alături de el sunt cercetate acum alte șase persoane.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite