Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Suceava: histerectomie totală realizată laparoscopic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operația a durat aproape 5 ore. Pacienta, o femeie de 54 de ani, cu obezitate morbidă, a fost deja externată din spital, în stare bună.

Operație în premieră spital Suceava, FOTO: SJU
Operație în premieră spital Suceava, FOTO: SJU

Intervenție chirurgicală în premieră, la Spitalul Județean Suceava, unde unei peciente i s-a efectuat histerectomie totală pe cale laporoscopică.

Femeia, de 54 de ani, cu obezitate morbidă (greutate de 125 de kilograme) fusese diagnosticată cu cancer de endometru în stadiu incipient.

Pe cale laparoscopică, medici au reușit îndepărtarea uterului și a anexelor prin mici incizii de doar un centrimetru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, de declarat că că intervenția chirurgicală a durat aproape 5 ore, fiind o provocare pentru întreaga echipă operatorie.

Su participat la intervenție: medicii ginecologi: dr. Luca Alina Mădălina, dr. Naida Mariana, dr Coca Laura, medic anestezist: dr. Titeni Denisa și asistentele Doroftei Emilia, Acusandrei Nicoleta.

Acesta a precizat că operația a fost realizată cu succes, cu o evoluție postoperatorie favorabilă, pacienta fiind externată la 72 ore.

Laparascopia este o intervenție chirurgicala minim invaziva, cu multiple avantaje pentru pacient: dureri postoperatorii minime, reluarea activității profesionale precoce, rezultat cosmetic mai bun, durata minima de spitalizare, risc de infecții mai scăzut, puntându-se aplica in majoritatea patologiilor ginecologice (fibroamele uterine, sarcina ectopica (extrauterina), endometrioza, chisturi de ovar, patologie tubara).

„Acest tip de intervenție chirurgicală, minim invazivă, vine în sprijinul pacienților suceveni și nu numai, care nu vor mai trebui să se deplaseze în alte spitale din centre universitare”, a spus dr. Dan Teodorovici.

În ultimele luni, la Spitalul Județean Suceava s-au efectuat mai multe intervenții chirurgicale în premieră grație dotărilor de ultimă oră dar și faptului că medicii suceveni participă la tot felul de stații de perfecționare în spitale din țară și din străinătate.

Recent, medicii suceveni au salvat un angajat al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ diagnosticat cu accident cerebral ischemic în timpul orelor de program.

Medicii neurologi şi intervenţionişti suceveni au reușit să-i salveze pacientului viaţa.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite