Inspectoratul Şcolar Suceava, despre dascălii arestaţi pentru agresarea sexuală a elevilor: „De neînţeles. Testarea psihologică trebuie regândită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Contactat telefonic, şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, este de părere că testarea psihologică a cadrelor didactice la început de an şcolar trebuie regândită.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava (IŞJ), Grigore Bocanci, a declarat pentru „Adevărul” că este la curent cu cele două anchete ale Poliţiei care vizează o educatoare din Bosanci, acuzată de agresiune sexuală şi viol asupra unor fetiţe de 3-7 ani, şi un profesor din Costâna cercetat pentru agresiune sexuală asupra unei adolescente de 14 ani.

Grigore Bocanci a declarat că regretă nespus că Suceava a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor, amintind că la finele anului trecut un profesor a fost filmat în timp ce pălmuia un elev.

Şeful IŞJ opinează că testarea psihologică a cadrelor didactice la început de an şcolar trebuie regândită.

După discuţia cu reporterul „Adevărul”, conducerea IŞJ a transmis şi un comunicat de presă în care arată că comportamentul celor doi dascăli este de neînţeles.

„Sunt două fapte condamnabile, practic de neînţeles, în care poliţia şi procuratura îşi vor exercita atribuţiile, anchetele fiind în curs de desfăşurare. 

Echipe de control ale Inspectoratului Şcolar vor realiza anchete la sediul celor două unităţi de învăţământ în cursul săptămânii viitoare. Vor fi verificate şi examenele psihologice susţinute de către cei doi profesori la începutul anului şcolar. De asemenea, la nivelul şcolilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină. 

De precizat este faptul că la Costâna, ancheta inspectoratului este în desfăşurare, joi a fost o echipă de control la unitatea de învăţământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece îşi luase concediu fără plată. Inspectoratul şcolar va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicat.

Educatoarea acuzată de viol şi agresiune sexuală a ajuns în atenţia Poliţiei după o plângere depusă chiar de ea. 

În ziua de 17 decembrie 2021, femeia a sunat la Poliţie şi a reclamat faptul că maşina sa, marca Dacia Sandero, parcată în faţa locuinţei din municipiul Suceava, a fost incendiată.

Oamenii legii au identificat autorul în baza unor imagini video surprinse de o cameră de supraveghere amplasată în zonă. Este vorba despre un bărbat din comuna Bosanci, care la vremea respectivă a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat pentru 30 de zile.  

Însă, din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat maşina este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale. Femeia este educatoare a unei grădiniţe din Bosanci, iar cele două fete frecventau respectiva unitate de învăţământ.

“Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorele au existat, fiind identificată chiar şi o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu. 

Mai exact, femeia, educatoarea lor, le-a dezvirginat cu degetul pe fetiţe. Ea le-a băgat degetul în vagin, nu o dată, folosindu-se de diferite ocazii. 

În urma probatoriului administrat şi a două percheziţii efectuate în data de 14.01.2022 pe raza localităţilor Suceava şi Bosanci, s-a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore. Ulterior, aceasta a fost arestată pentru 30 de zile. 

Oamenii din Bosanci sunt şocaţi de cele întâmplate. Ei o considerau pe femeie una dintre cele mai bune educatoare din comunitate. 

Alt caz este al dascălului agresor sexual din Costâna, comuna Todireşti, care preda biologie şi muzică. Victima, o fata de 14 ani, din clasa a VII-a, era eleva sa, iar la ore profesorul i-a făcut avansuri, abordând-o apoi în curtea şcolii pentru a o determina să întreţină cu el relaţii sexuale. Fata l-a înregistrat cu telefonul mobil şi i-a arătat mamei sale filmuleţul, iar apoi femeia a mers la poliţie. 

”Au fost continuate cercetările în cauza din data de 12 ianuarie a.c., când o elevă, de 14 ani, ar fi fost victima unor avansuri cu tentă sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator, din partea unui bărbat, de 59 de ani. După continuarea cercetărilor, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea, pentru 30 de zile”, a transmis Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Student cu COVID-19, obligat să meargă acasă: „Conduc cu 30 km/h!“

Primăria Braşov a refuzat să avizeze o construcţie a Arhiepiscopiei Sibiului. Ce voiau preoţii să facă în Poiana Braşov

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite