Doi constănţeni, arestaţi la Galaţi pentru trafic de minori şi proxenetism. Cei doi ofereau pe internet, pentru sex, serviciile unor fete de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul va afla astăzi dacă magistraţii îl trimit în spatele gratiilor. Foto: Arhivă Adevărul
Bărbatul va afla astăzi dacă magistraţii îl trimit în spatele gratiilor. Foto: Arhivă Adevărul

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. cercetează două persoane, bănuite de trafic de minori şi proxenetism. Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv încă de acum două săptămâni, iar celălalt a fost trimis după gratii vineri.

Joi, 4 februarie 2016, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Galaţi, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

În acelaşi dosar, o femeie în vârstă de 21 de ani, din Constanţa, a fost reţinută pentru 24 de ore pe 25 ianuarie a.c. Ulterior, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, bărbatul de 34 de ani şi femeia de 21 de ani ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe femei, printre care şi minore, pe care, profitând de vulnerabilitatea acestora, le-ar fi obligat să practice prostituţia, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Aceştia ar fi atras clienţi postând anunţuri online, pe diferite site-uri de profil.

Printre victimele proxeneţilor s-au aflat şi două fete în vârstă de numai 14 ani.

Astăzi, bărbatul de 34 de ani, pe nume Cosmin Cercel, din Constanţa, a fost prezentat magistraţilor gălăţeni, care au acceptat propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Menţionăm că "asociata" acestuia în infracţiuni este deja după gratii. Prin încheierea de şedinţă din data de 25.01.2016 dispusă de Tribunalul Galaţi în dosarul nr.297/121/2016 s-a admis propunerea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei Dumitraşcu Emanuela zisă „Ema” pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite