Cluburi din Suceava, închise de ISU. Au primit 190 de persoane peste capacitatea spaţiului

0
Publicat:

Reprezentanții ISU Suceava au constatat, în timpul unor controale, că reprezentanţii cluburilor permiseseră accesul unui număr mult mai mare de persane comparativ cu capacitatea spaţiilor în care funcţionează.

ISU Suceava a închis temporar două cluburi FOTO arhivă Adevărul
ISU Suceava a închis temporar două cluburi FOTO arhivă Adevărul

Controalele la localuri, discoteci şi cluburi din Suceava au fost făcute de către personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Suceava pe 10 noiembrie 2023 şi 1 decembrie 2023, la două cluburi din municipiul Suceava, unde au fost constatate mai multe nereguli. 

„În data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane, depăşindu-se numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane. De asemenea, în data de 1 decembrie, au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, 245 de persoane, depăşindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 149 de persoane”, au precizat reprezentanții ISU Suceava. 

În urma constatării, inspectorii de la prevenire au dat fiecărui agent economic, câte o amendă contravenţională cu amendă în cuantum de 100.000 lei. În plus, în cazul celor două localuri a fost aplicată sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiilor respective, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice. 

Cele două firme au primit de asemenea sancţiuni sub formă de avertisment pentru nereguli tehnice precum nefuncţionarea tuturor lămpilor din componenţa instalaţiei de securitate la evacuare; blocarea/îngustarea căilor de evacuare şi acoperirea acestora cu elemente decorative-draperii; îngreunarea accesului la un hidrant interior de incendiu,  întrucât pe calea de evacuare erau amplasate oglinzi şi covoare  în cazul unuia dintre localuri. De asemenea, la unul dintre cluburi s-a constatat că instalaţia electrică exploatată avea defecţiuni şi improvizaţii. 

Un al treilea club din Suceava este închis din data de 23 octombrie 2023, tot în urma unui control. 

Inspectorii ISU au anunţat din octombrie faptul că vor face controale la localurile care funcţionează ca discoteci sau cluburi, în contextul în care acestea găzduiesc în această perioadă balurile bobocilor organizate de către unităţi şcolare. 

„Scopul acestor acţiuni nu este sancţionarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranţă pentru fiecare utilizator”, transmiteau atunci reprezentanții ISU Suceava.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite