Cauza exploziei de la Suceava. Bilanțul: 5 oameni răniți, 16 apartamente şi 22 de maşini afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform declaraţiilor şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Costică Ghiaţă, deflagraţia s-a produs din cauza unei mari acumulări de gaze în apartamentul nr. 8 din scara E a blocului 139.

Interiorul unui apartament afectat de explozie FOTO: newsbucovina.ro
Interiorul unui apartament afectat de explozie FOTO: newsbucovina.ro

Explozia s-a produs în dormitorul locuinţei, în momentul în care proprietarul a aprins lumina. În mod paradoxal, centrala şi aragazul erau amplasate în balconul apartamentului, nu în dormitor.

Deocamdată nu se ştie dacă acumularea de gaze s-a produs pe fondul unei defecţiuni sau din cauza unei exploatări necorespunzătoare a centralei termice sau a aragazului. Aceste aspecte vor fi clarificate în urma unei expertize.

Explozia a lăsat o gaură imensă în zidul blocului FOTO: Oana Şlemco
Explozia a lăsat o gaură imensă în zidul blocului FOTO: Oana Şlemco

Vă amintim că în dimineaţa zilei de luni, 5 decembrie, s-a produs o explozie într-un bloc de locuinţe din Suceava.

În urma deflagraţiei au fost afectate 16 apartamente. Cinci persoane au ajuns la spital. Este vorba despre proprietarii apartamentului în care s-a produs nenorocirea, un bărbat de aproximativ 60 de ani, care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi soţia acestuia, care are arsuri pe abdomen şi faţă. Bărbatul a fost aruncat de suflul exploziei de la etajul doi al blocului.

O altă femeie a suferit o fractură de bazin, după ce a căzut tavanul pe ea însă nu a necesitat internare. Alte două victime s-au prezentat la spital după câteva ore la producerea exploziei cu diferite traumatisme, însă nu au rămas internate.

Suflul exploziei a făcut pur şi simplu o gaură în peretele blocului şi, cel mai probabil, a afectat structura de rezistenţă a construcţiei. Bucăţi mari de tencuială s-au desprins de pe imobil şi în cădere au afectat 22 de maşini care erau parcate de jur-împrejurul blocului.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, într-o primă fază,  municipalitatea va plăti camere la hotel pentru familiile care au rămas fără acoperiş deasupra capului până vor indentifica alte soluţii de cazare şi ulterior va oferi sprijin financiar pentru refacerea apartamentelor.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că Prefectura va deschide un cont bancar pentru donaţii pentru sprijinirea familiilor sinistrate.

Pompierii cu state vechi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au declarat pentru "Adevărul" că aceasta a fost cea mai puternică deflagraţie înregistrată la Suceava în ultimii 20 de ani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite