Asfaltul turnat pe o stradă din Suceava a ţinut doar un an: s-a sfărâmat la prima zăpadă. „Nu au mai pus stratul de uzură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Un an, atât a ţinut stratul de asfalt turnat pe strada Lev Tolstoi din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. După topirea zăpezii, riveranii au observat că pe unele porţiuni de drum asfaltul s-a măcinat atât de tare încât nici nu se mai cunoaşte că a fost turnat.

Strada Lev Tolsoi se află în cartierul Burdujeni-sat, din municipiul Suceava, într-o zonă cu multe case. 

Artera nu a fost asfaltată niciodată până acum un an. Când au început lucrările, riveranii au fost extrem de bucuroşi. Oamenii sperau că odată cu finalizarea proiectului de asfaltare vor avea condiţii civilizate de trai - cu atât mai mult cu cât strada era de pământ şi după fiecare ploaie oamenii aveau nevoie de cizme de cauciuc atunci când ieşeau din curţi.

Bucuria lor a ţinut un an, cât a ţinut şi primul strat de asfalt care a acoperit bătrâna arteră. Suceveanul Constantin Pintilei locuieşte în cartierul de case şi a povestit pentru „Adevărul“ că în urmă cu doi ani, pe stradă a fost turnat un strat de piatră concasată. Apoi, în anul care a urmat a fost turnat un strat de asfalt. 

Deşi nu au finalizat lucrarea, muncitorii s-au retras de pe şantier şi au promis că se vor întoarce, după ce se vor face racordurile la gaz. Între timp a venit iarna, iar covorul asfaltic s-a transformat, pe alocuri, în mii de pietricele. 

„Nu au mai turnat stratul de uzură, care este cel mai rezistent. De asta drumul este aşa cum îl vedeţi”, arată Constantin Pintilei. 

FOTO: Oana Şlemco

covor asfaltic

Pentru că stratul de uzură nu a mai fost turnat, şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gurile de canal care au fost înălţate.

Constantin Pintilei FOTO: Oana Şlemco

covor asfaltic

Contactat telefonic, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a confirmat că proiectul de asfaltare a străzii Lev Tolstoi nu a fost finalizat. El a mai spus că asfaltul degradat va fi reparat pe banii constructorului.

Vă mai recomandăm:

Soţia agresorului de la Oneşti a fost reţinută pentru complicitate

Ambii muncitori sechestraţi şi înjunghiaţi la Oneşti au murit. Agresorul a fost împuşcat de poliţişti, fiind rănit. De ce a fost reţinută soţia agresorului

Cine sunt victimele criminalului din Oneşti: „Silviu era orfan de mamă de la trei ani“

Cum ameninţa public criminalul din Oneşti, în urmă cu doi ani, că-şi va face dreptate cu arma VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite