Aeroportul Suceava, închis din cauza condițiilor meteo extreme

0
Publicat:

Potrivit conducerii aeroportului, din cauza ninsorii abundente, a rafalelor de viscol puternic şi a vizibilităţii spre zero, programul de zbor este afectat şi momentan nu se poate opera în condiţii de siguranţă, deşi pista de aterizare - decolare este curăţată.

FOTO: Aeroportul Suceava
FOTO: Aeroportul Suceava

Aeroportul din Suceava a fost închis, joi, din cauza condiţiilor meteo extreme, transmite Agerpres.

Totodată, din cauza condiţiilor meteo extreme, echipajele de pe zborurile Wizz Air care urmau să plece joi dimineaţă la Dortmund şi la Paris Beauvais au decis anularea decolării.

"Echipele noastre de deszăpezire intervin nonstop cu utilaje şi materiale pentru a menţine infrastructura în condiţii de operare, însă vremea extremă împiedică în acest moment desfăşurarea operaţiunilor aeriene conform orarului. Rugăm pasagerii să păstreze legătura cu operatorul aerian", a transmis directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa.

Totodată, situaţia existentă la nivelul judeţului Suceava în contextul avertizării meteorologice cod roşu de vreme rea este analizată joi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit Prefecturii, prin ISU s-a menţinut permanent legătura cu cele trei unităţi medicale din judeţ ce asigură asistenţă medicală pentru persoanele dializate, asigurându-se continuitatea acestui serviciu medical vital pentru cele 373 de persoane avute în evidenţă.

Totodată, Prefectura a precizat că DN 17, pe sectorul Păltinoasa - Suceava, va rămâne închis până în data de 07.04.2023, ora 10,00, iar în funcţie de evoluţia vremii şi posibilităţile de intervenţie pentru deszăpezire, restricţia va fi ridicată mai repede.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite