REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 IALOMIŢA. În judeţ, a fost o singură medie de 10, iar 62,7% din candidaţi au obţinut medii peste 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2014 vor fi afişate pe 1 iulie FOTO: M.S.
Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2014 vor fi afişate pe 1 iulie FOTO: M.S.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2014 au fost afişate vineri 27 iunie, la avizierele şcolilor unde elevii au susţinut examenele de la Capacitate 2014. Datele preliminarii arată că anul acesta elevii de clasa a VIII-a au obţinut un procent de promovabilitate de 62,7 %. În Ialomiţa, la Evaluarea Naţională a fost obţinută o singură medie de 10.

Vineri după orele prânzulului la toate centrele de examen din Ialomiţa au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională, înainte de rezolvarea contestaţiilor.

În judeţul Ialomiţa, procentul de promovabilitate a fost de 62,7 %, cu şase procente mai mic decât cel înregistrat în anul trecut.

image

Din cei 2.169 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2014, doar 1360 au reuşit să obţină medii peste 5.

În ceea ce priveşte notele maxime, Inspectoratul Şcolar Juddeţean Ialomiţa arată faptul că la Matematică au fost obţinute doar 51 de note de 10 la Matematică şi doar o singură notă maximă la Limba Română.

Mai mult, dacă în anul precedent la elevii de clasa a VIII-a au obţinut mai multe medii de 10, la Evaluarea Naţională 2014, în Ialomiţa, a fost obţinută doar o singură medie de 10. Ea aparţine unei eleve de clasa a VIII-a de la Şcoala Generală „Sfântul Andrei„ din Slobozia.

Rezultate bune, fără meditaţii

Imediat după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională 2014, centrele de examinare au fost asaltate de elevi şi părinţi.

Ioana este una dintre elevele care anul acesta a susţinut examenul de Capacitate 2014. Tânăra a reuşit să obţină o medie de 9,82. Cu lacrimi în ochi, adolescenta a declarat faptul că este foarte mândră de rezultatul său, în condiţiile în care a învăţat singură, fără să facă meditaţii particulare.

image

„Notele reflectă nivelul meu de cunoştinţe. Nu am făcut meditaţii, am învăţat singură după manuale şi ce mi-au predat profesorii la şcoală. A fost mai greu la Limba Română, dar m-am descurcat” susţine eleva.

Pe viitor îşi doreşte să studieze matematică şi informatică la Liceul de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia.

Emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a nu se încheie aici. Până la ora 20.00 se primesc contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 1 iulie 2014.

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pe site-ul Ministerului Edu­caţiei.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Citiţi şi:

EXAMEN CAPACITATE 2014 Ialomiţa. Baremul de notare la testul de Matematică de la Evaluarea Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 Ialomiţa. Subiectele la Matematică la testul de Evaluare Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 IALOMIŢA. Subiectele la Limba Română la testul de Evaluare Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 IALOMIŢA. Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Evaluarea Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 IALOMIŢA. Baremul de notare la testul de Limba Română de la Evaluarea Naţională

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite