FOTO Lacrimi şi suspine pentru eroul din Feteşti. Trista poveste a salvatorului fără salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa lui Gabriel Boitan s-a sfârşit la doar 42 de ani FOTO: ISU IL
Viaţa lui Gabriel Boitan s-a sfârşit la doar 42 de ani FOTO: ISU IL

Pentru pompierul Gărzii Feteşti Gabriel Boitan (42 de ani) ieri s-a încheiat ultima misiune. El şi-a pierdut viaţa în timpul operaţiunilor de salvare desfăşurate pe şantierul din Feteşti, unde doi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ. Eroul mort la datorie a fost avansat de superiori de la gradul de plutonier, la cel de sublocotenent.

Misiune cu final tragic

În după amiaza zilei de ieri, un apel la 112 anunţa producerea unui accident pe raza oraşului Feteşti. Doi muncitori care lucrau la reţeaua de canalizare a municipiului au fost prinşi sub un mal de pământ.

O echipă de salvatori din care făcea parte şi servantul Gabriel Boitan (42 de ani), alături de un echipaj SMURD, s-a deplasat la faţa locului să salveze victimele. În momentul în care militarii au coborât în şanţul adânc de 4 metri, un alt val de pământ a căzut.

Prinşi sub avalanşa de lut au fost doi dintre pompierii, din cadrul echipei de salvare. Unul dintre aceştia a fost chiar servantul Gabriel Boitan. După câteva zeci de minute petrecute sub mormanul de pământ, el a fost în cele din urmă scos la suprafaţă.

 Din nefericire inima lui a încetat să mai bată. Vreme de 45 de minute medicii sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, însă efortul lor a fost zadarnic.

Doi copii se pregătesc să-şi plângă tatăl

În semn de omagiu pentru cel care a fost Gabriel Boitan, superiorii acestuia au decis avansarea postmortem de la gradul de plutonier, la cel de sublocotenent.

Misiunea sa în cadrul Gărzii Feteşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a început în urmă cu cinci ani. În toată această perioadă,  a participat la nenumărate misiuni de salvare a vieţilor omeneşti. Din păcate, pentru el, salvarea a fost imposibilă.

A lăsat în urma sa o soţie îndurerată şi doi copii, care nu-şi vor mai vedea tatăl niciodată. Misiunea eroului de la Feteşti nu s-a încheiat. Va continua, de acum înainte, sus în cer…
 

CITEŞTE ŞI: FOTO Accident de muncă la Feteşti. Doi muncitori prinşi sub un mal de pământ, un militar ISU Ialomiţa a murit la datorie

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite