VIDEO  Spectacol rarisim de muzică jazz al Forţelor Navale ale SUA în centrul Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slătinenii amatori de muzică, în special al genului jazz, au avut, sâmbătă – 9 mai, ocazia de a asista la un spectacol în aer liber oferit de formaţia Diplomaţii Jazz-ului al Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa. Spectacolul a avut loc pe esplanada din centrul urbei. Un concert similar a fost oferit de soldaţii americani la Caracal în dimineaţa aceleiaşi zile.

Soldaţii americani membri ai formaţiei "Diplomaţii Jazz"-ului din cadrul Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa s-au aflat în judeţul Olt la iniţiativa colegilor de la Baza militară americană de la Deveselu. Americanii au sosit la Slatina cu un autocar. Şi-au făcut apariţia în costumele oficiale la ora anunţată, respectiv orele 17.00, la sediul Casei de Cultură a Tineretului, unde au asistat, alături de reprezentanţi din conducerea Bazei militare a SUA de la Deveselu, la un spectacol de muzică populară desfăşurat în aer liber pe platoul din faţa sediului instituţiei menţionate.

Americanii au fost plăcut impresionaţi de prestaţia ansamblurilor folclorice care au participat la spectacol, printre care “Brâuleţul” şi taraful “Frunza verde”, ambele din comuna Pârşcoveni.

După aproximativ o jumătate de oră, soldaţii americani şi-au intrat “în rol”, alăturându-se unei defilări în cadrul căreia au fost parte integrantă şi trupe de dansatoare reprezentând mai multe licee din municipiu, dar şi ansambluri folclorice şi de căluşari din judeţ. Coloana, având în frunte formaţia de estradă „Lyra Band” Slatina, a defilat pe traseul cuprins între Casa de Cultură a Tineretului şi Esplanadă. La intersecţiile aflate de-a lungul defilării, formaţia ”Diplomaţii Jazz”-ului din cadrul Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa a oferit scurte momente a talentului membrilor săi, îndelung apreciate şi aplaudate de către slătinenii aflaţi sau nu întâmplător pe traseu.

   

La ora 18.00, membrii întregii coloane de defilare s-au oprit pe esplanada din centrul urbei, unde, pe o scenă aflată lângă sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, cele două formaţii de muzică participante, ”Diplomaţii Jazz”-ului din cadrul Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa, respectiv formaţia de estradă „Lyra Band” Slatina, au oferit celor prezenţi dovada talentului lor.

Aproximativ o mie de slătineni au fost prezenţi pe esplanadă şi au apreciat prestaţia celor două formaţii muzicale. Demn de apreciat este că, înainte de începerea spectacolelor, cele două formaţii au interpretat imnurile naţional ale SUA şi României, într-un total respect mutual.

image

Primii care şi-au arătat măiestria au fost membrii formaţiei de estradă „Lyra Band” din Slatina, care au interpretat piese din mai multe genuri muzicale, inclusiv jazz. Concertul muzicanţilor autohtoni a durat aproape 45 de minute, după care au intrat în scenă şi invitaţii americani, care au avut inclus în spectacol atât muzică jazz, dar şi prestaţii live de voce pe accente de jazz.

Slătinenii şi-au arătat respectul faţă de prestaţia celor ce i-au încântat cu interpretarea lor, americani şi români deopotrivă, prin aplauze îndelungi. De precizat şi faptul că aproape toţi soldaţii americani nu s-au lăsat rugaţi de două ori pentru a se poza cu slătinenii ce au dorit să se tragă în poze alături de aceştia.

Mai puteţi citi:

Concerte de muzică jazz la Slatina şi Caracal de către soldaţi americani

Au fost stabilite locurile pentru concertele de jazz ale soldaţilor americani de la Slatina şi Caracal

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite