VIDEO  Birurile din Slatina, majorate după ani la rândul de “îngheţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în ultimii ani, Primăria municipiului Slatina are în plan majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2014. Anii trecuţi, municipalitatea a menţinut la acelaşi nivel toate birurile locale, dar, de la anul, acest lucru se va schimba. Din fericire, vestea proastă are şi partea ei bună: nu toate taxele şi impozitele locale vor fi modificate ascendent, ci doar o parte dintre acestea.


Municipalitatea slătineană analizează, în aceste zile, posibilitatea majorării cuantumului anumitor taxe şi impozite locale după ce guvernanţii au dat “mână liberă” autorităţilor locale din ţară în acest sens. Momentan nu se cunosc exact ce tipuri de biruri vor fi mărite la Slatina, dar cert este că majorarea nu va fi una uniformă, adică ea nu va fi aplicată tuturor taxelor şi impozitelor. Direct vizate de intenţia autorităţilor slătinene par a fi familiile cât de cât înstărite, respectiv cele care deţin o proprietate personală (casă, n.a.) cu o suprafaţă de peste 200 metri pătraţi şi/sau autoturisme puternice şi scumpe.

“Deocamdată nu putem oferi detalii despre ce tipuri de impozite şi taxe locale se vor majora de la 1 ianuarie 2014, dar sunt avute în vedere familiile ce deţin autoturisme dotate cu motoare de peste 2.500 cmc. De asemenea, se vor mări taxele şi impozitele pentru cei care au în posesie proprietăţi ce depăşesc 200 m.p. etc . La acest moment analizăm această situaţie ca să vedem asupra căror taxe şi impozite vom interveni, dar sigur este că majoritatea vor rămâne neschimbate şi că nu vor fi afectaţi slătinenii de rând”, a afirmat edilul Slatinei, Minel Prina.

Reprezentanţii autorităţilor locale au precizat că se vor oferi în continuare facilităţi celor ce au dreptul legal să beneficieze de ele. Până în acest an, persoanele fizice care şi-au plătit integral impozitele şi taxele până la finele lunii martie a.c. au beneficiat de reducerea cu 7 % a acestora, pentru persoanele juridice procentul fiind de 2 %. De asemenea, familiile cu pensionari şi un venit pe membru de familie plasat sub suma de 500 de lei au fost scutitee complet de la plata contribuţiilor financiare locale.

Mai puteţi citi:

FOTO Slătinenii, buluc la ghişeele Direcţiei Economice să-şi plătească birurile

Slătinenii, chemaţi pe Grădişte să discute despre noua zonare a oraşului. Străzi “avansate”, străzi “retrogradate”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite