Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, dar şi preşedinte al PSD Slatina şi prim-vicepreşedinte al PSD Olt, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi riscă să ajungă după gratii. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova au terminat, săptămâna trecută, cercetările în dosarul penal “împrumutat” de la colegii de la Olt în octombrie 2013. Acum se aşteaptă doar repartizarea aleatorie şi demararea procesului.

De ce i-a fost frică, nu a scăpat. Procesul şi, totodată, viitorul lui Marius Oprescu, se vor decide la Judecătoria Slatina. Tocmai când spera că ar putea scăpa de acest dosar greu, dat fiind că cercetările durau tocmai din luna octombrie a anului trecut şi că nu se mai auzise nimic despre acesta, a venit şi lovitura. Pe masa Judecătoriei Slatina a apărut, la finele săptămânii trecute, dosarul cu Marius Oprescu în rol principal de inculpat în stare de libertate, acuzat fiind doar de una dintre cele patru acuzaţii iniţiale, respectiv ucidere din culpă. Despre restul acuzaţiilor nu se mai ştie, deocamdată, nimic: vătămare corporală din culpă, instigare la fals şi refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul lui Oprescu a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi, de săptămâna trecută, se află la Judecătoria Slatina. Mai exact, dosarul a ajuns iniţial la judecătorul Romeo Petcan, nimeni altul decât cel care, în octombrie 2013, a respins cererea procurorilor de arest preventiv a lui Oprescu şi a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate. Petcan a considerat că ar fi imoral să se ocupe tot el de acest dosar şi s-a abţinut, astfel că dosarul a fost trimis la Registratura Judecătoriei Slatina pentru repartizarea aleatorie.

“În baza art. 68 C.proc.pen., raportat la art. 64 alin 4 C.proc.pen., admite declaratia de abţinere formulată de preşedintele completului de judecată Cp3-cp, domnul judecător Petcan Romeo Iulian. În baza art. 68 alin. (6) C proc. pen. menţine actele şi măsurile dispuse. În baza art. 98 şi art. 95 alin. (1) şi (2) din Hotărârea nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti al Consiliului Superior al Magistraturii, cu modificările şi completările ulterioare, dispune trimiterea dosarului la Registratura instanţei pentru repartizarea aleatorie a cauzei, după blocarea completului iniţial investit. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta şedinţei de săptămâna trecută.

Ce este demn de reţinut este că, prin rechizitoriul nr. 964/P/2013 din 8 decembrie 2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost dispusă trimiterea în judecată a lui Marius Oprescu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192, alin. 1 şi 2 cu aplicarea art. 5 alin. 1 Codul Penal.

Începutul coşmarului pentru Oprescu

Calvarul vicelui Consiliului Judeţean Olt s-a declanşat în seara zilei de 3 octombrie 2013, când acesta, în timp ce conducea o camionetă marca Toyota Hilux deţinută de C.J. Olt, a provocat un grav accident de circulaţie pe raza satului Criva ce aparţine chiar de oraşul natal al inculpatului, Piatra-Olt. Mai exact, Oprescu a intrat în plin în partea din spate a unei căruţe nesemnalizate. Drept urmare, toate cele patru la număr ce se aflau în atelaj, printre care o femeie de 28 de ani şi un minor de 13 ani, au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina, unde au primit îngrijiri medicale; în final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului – un bărbat de 34 de ani, din Piatra Olt -, a trebuit să rămână internat. Vicele C.J. Olt nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dotarea premium a autovehiculului condus de acesta făcându-şi datoria cu brio. Trei săptămâni mai târziu, bărbatul victimă a accidentului ce rămăsese internat a decedat.

Marius Oprescu, alături de alte trei persoane angajate ale Spitalului Judeţean Slatina, au fost, la acel moment, aproape imediat reţinute preventiv pentru 24 de ore pentru diverse infracţiuni: Marius Oprescu - ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (manager al Spitalului Judeţean Slatina) - favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău -  abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă medicală) - favorizarea infractorului. La acest moment, procurorii craioveni se pare că au considerat că au dovezi solide pentru a-l acuza doar pe Oprescu: pentru ucidere din culpă.
 

Mai puteţi citi, pe aceeaşi temă:

VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt acuzat de ucidere din culpă, Marius Oprescu, rămâne în libertate

FOTO+VIDEO Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, directorul Spitalului Judeţean Slatina şi cele două cadre medicale au scăpat de arest

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi dosar au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean Slatina, o doctoriţă şi o asistentă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite