UPDATE  Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general prin care se dorea ca Sorina să nu părăsească ţara. Ce se întâmplă în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Slatina a fixat pentru astăzi termen în dosarul ordonanţei preşedinţiale de interzicere a părăsirii ţării. Apărătorul familiei de asistenţi maternali vrea disjungerea anumitor cereri din dosar.

UPDATE: ora 12,45 - Judecătoria Slatina s-a pronunţat, joi, 18 iulie 2019, respingând cererea procurorului general Bogdan Licu prin care acesta dispunea ca Sorina Săcărin, fata crescută de asistenţii maternali din Baia de Aramă, să nu poată părăsi ţara alături de părinţii adoptivi. Soluţia poate fi atacată cu apel, în termen de 5 zile  de la comunicare.

UPDATE ora 10,45 - Judecătoria Slatina a rămas să se pronunţe, astăzi, cu privire la odonanţa preşedinţială prin care procurorul general a cerut ca Sorina Săcărin să nu poată părăsi ţara şi să fie consiliată timp de trei luni în România.

Ştirea iniţială

Şedinţa de judecată de la Judecătoria Slatina, a cincea instanţă care ia în discuţie dosarul privind ordonanţa preşedinţială de interzicere a părăsirii ţării, este programat să înceapă la ora 10,00, după ce la termenul initial, de luni, 15 iulie 2019, s-a dispus amânarea, din motive organizatorice. Concret, a explicat avocatul familiei Şărămăt, Victor Dumitrică, a fost vorba de o cerere reconvenţională formulată de soţii Săcărin, cei care au adoptat-o pe Sorina, cerere care, a constatat judecătorul, nu a fost timbrată pe fiecare capăt de cerere.

„ Este chestiunea aceea cu pretenţiile în bani, în sensul că dacă statul admite ordonanţa preşedinţială să le plătească contravaloarea şederii în ţară şi beneficiul nerealizat sau veniturile nerealizate în SUA. Am văzut undeva la 30.000 dolari pe lună. Oricum, cererea asta n-are ce căuta în dosarul de ordonanţă preşedinţială. Ordonanţa preşedinţială are caracter de urgenţă, cererea asta trebuia disjunsă“, a declarat, luni, 15 iulie 2019, avocatul familiei Şărămăt - cea care a crescut-o pe Sorina la Baia de Aramă, avocatul menţionând că va depune o cerere de disjungere în acest caz, pentru a grăbi judecarea dosarului.

Dacă cerea privind ordonanţa preşedinţială va fi respinsă, soţii Săcărin ar putea să-şi ducă fetiţa adoptată în SUA, unde familia locuieşte, dacă şi paşaportul copilei, reţinut de procurorul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie care cercetează modul cum s-a realizat adopţia, a ajuns la familia adoptatoare. 

   CITIŢI ŞI: Familia care a adoptat-o pe Sorina cere 30.000 de dolari pentru fiecare lună în care nu poate pleca din România

Procurorii de la Secţia Specială i-au restituit paşaportul Sorinei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite