Tribunalul Olt a amânat pronunţarea în dosarul crimelor de la Caracal. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpatul Gheorghe Dincă şi-ar putea afla pedeapsa în septembrie FOTo: arhiva
Inculpatul Gheorghe Dincă şi-ar putea afla pedeapsa în septembrie FOTo: arhiva

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Olt în care Gheorghe Dincă, acuzat că a violat, omorât şi profanat cadavrele a două fete, s-a decis o nouă amânare a pronunţării sentinţei.

Tribunalul Olt a decis vineri, 12 august 2022, amânarea pronunţării, magistratul care a judecat cauza pe fond neputând fi astăzi prezent. Judecătoarea Diana Cotoi se află în concediu de odihnă, însă are şi probleme de sănătate care ar putea impune prelungirea acestui concediu cu unul medical.

 „Sperăm că totul o să fie în regulă şi că în 9 septembrie va fi dată soluţia“, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Dan Lixandru.

Iată soluţia pe scurt: „Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123 alin. 4 din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354 alin. 2 C.p.p. şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 09 septembrie 2022. Pronunţată în şedinţă nepublică, azi, data de 12.08.2022, la Tribunalul Olt“.

Avocaţii familiilor celor două fete se aşteptau, de altfel, la un asemenea deznodământ la termenul de astăzi. Aşteptarea a devenit, însă, apăsătoare, rudele fetelor dorindu-şi ca etapa de fond să se încheie cât mai repede, astfel încât să poată ataca sentinţa pronunţată pe fond la o instanţă superioară.

Dosarul crimelor de la Caracal în care Gheorghe Dincă (67 ani) este judecat pentru trafic de persoane, viol şi omor, iar complicele său, Ştefan Risipiţeanu, pentru infracţiunea de viol, a fost trimis în judecată de către DIICOT în ianuarie 2020. Şedinţele de judecată au fost nepublice, tot ce s-a întâmplat în sală fiind relatat de rudele victimelor şi de avocaţii acestora.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Se aşteaptă sentinţa în cazul crimelor de la Caracal care au zguduit România. „Adevărul nu s-a aflat“

Final de proces în Dosarul răpirilor de la Caracal. Ce pedeapsă s-a cerut pentru Dincă VIDEO

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite