Șofer oprit cu 13 focuri de armă, în Olt. Este a doua intervenție cu armamentul din dotare, în acest an

0
Publicat:

Un tânăr șofer din Olt care nu a oprit la somația polițiștilor a fost urmărit și oprit în cele din urmă oprit cu focuri de armă.

Șoferul oprit cu focuri de armă avea o alcoolemie de 0,81mg/l FOTO: IPJ Olt
Șoferul oprit cu focuri de armă avea o alcoolemie de 0,81mg/l FOTO: IPJ Olt

Evenimentul a avut loc în noaptea de 13/14 ianuarie 2023, pe un drum din județul Olt. Un șofer în vârstă de 29 ani, somat să oprească de polițiștii care au primit o informație potrivit căreia un șofer a urcat beat la volan, și-a continuat drumul. Polițiștii au pornit în urmărire, reușind să-l oprească de-abia după ce au tras asupra autoturismului 13 focuri de armă. Nimeni nu a fost rănit în urma intervenției cu armamentul din dotare.

„La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 23:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar conduce un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, în comuna Dobrosloveni. În urma activităților desfășurate, la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 01:15, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat autoturismul reclamat, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni. Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză.(...) În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Autoturismul a fost oprit pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni, polițiștii stabilind că este condus de un tânăr de 29 de ani, din localitate. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, au mai precizat polițiștii care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

Este al doilea eveniment în care polițiștii din Olt folosesc, în acest an, armamentul din dotare, cu câteva zile în urmă trei hoți fiind prinși în flagrant în timp ce furau componente dintr-o schelă petrolieră și opriți tot cu focuri de armă din încercarea de a fugi de la locul faptei. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite