Tineri surprinși la furat, opriți cu focuri de armă de către polițiștii din Olt

0
0
Publicat:

Trei tineri surprinși în timp ce furau componente metalice din incinta unei societăți comerciale au fost opriți de către polițiștii din Olt cu focuri de armă.

Polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul pentru a-i opri pe hoți FOTO: arhiva
Polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul pentru a-i opri pe hoți FOTO: arhiva

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a-i opri pe trei hoți surprinși la furat în localitatea Iancu Jianu, din județul Olt. Faptele s-au petrecut luni, 9 ianuarie 2023.

„La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice în zona unui parc petrolier din comuna Iancu Jianu, județul Olt, au depistat în flagrant trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din localitate, care sustrăgeau componente metalice din interiorul societății comerciale cu profil de extracție a produselor petroliere. În momentul în care cei trei tineri au fost somați de către polițiști să se oprească din activitatea infracțională, acești au încercat să se sustragă, fugind pe câmp. Întrucât cei trei tineri au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor, a fost executat un foc de avertisment, în plan vertical, tinerii fiind prinși și imobilizați”, au precizat reprezentanții Poliției Olt.

Niciunul dintre ei nu a fost rănit în urma folosirii armamentului. De asemenea, nu s-au înregistrat pagube materiale, au mai precizat polițiștii.

Tinerii, în schimb, cunoscuți pentru astfel de îndeletniciri, au fost conduși la sediul Postului de Poliție Iancu Jianu pentru audieri, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt. Câteva ore mai târziu au fost reținuți.

„În urma probatoriului administrat, la data de 9 ianuarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, polițiștii au reținut cei trei tineri pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat reprezentanții inspectoratului de poliție Județean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite