Slatina: Doi copii au ajuns la spital degeraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt cei mai afectaţi de ger
Copiii sunt cei mai afectaţi de ger

O fetiţă de opt ani spune că a degerat la şcoală, iar un băieţel de cinci ani a fost lăsat mult timp nesupravegheat în ger.

Dacă în primele zile ale săptămânii la spitale şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) nu s-au înregistrat victime ale gerului, în ultimele două zile au ajuns la Urgenţe zeci de olteni degeraţi. Printre aceştia a fost şi un băieţel de cinci ani, din comuna Dobrosloveni. „Copilul avea degerături la mâini şi la picioare şi era în stare destul de gravă. A ajuns ieri la Spitalul Muncipiului Caracal şi a fost transferat apoi la Slatina“, a explicat medicul Liviu Radu, directorul medical al spitalului din Caracal. Copilul a fost lăsat nesupravegheat mult timp în ger.

Citiţi şi: Focşani: Gerul a mai făcut şapte victime

O fetiţă de opt ani din Valea Mare a fost internată ieri, cu degerături la un picior. Mariei Păun i-au îngheţat picioarele la şcoală, spun medicii. Cadrele didactice spun că elevii au cădură suficientă, iar fetiţa a degerat, probabil, în cureta şcolii sau acasă. „Am făcut verificări şi s-a constatat că în clasă este căldură suficietă. Niciun elev nu a avut probleme, în afară de fetiţa de opt ani. Probabil s-a jucat mai mult în curtea şcolii sau acasă“, a spus astăzi profesorul Alexandru Munteanu, de la şcoala din Valea Mare.

Bătrânii singuri, afectaţi de ger

Tot ieri, un bătrân de 77 de ani din Caracal a fost găsit degerat în casă. Bebe Fiştilică avea mâinile şi picoarele îngheţate şi a fost salvat la timp de paramedicii de la SMURD, care l-au dus imediat la spital. O femeie de 39 de ani din Verguleasa a fost găsită moartă în casă, ieri dimineaţă. „Femeia a băut cu o seară înainte cu fratele ei, iar dimineaţa a fost găsită îngheţată în casă“, a declarat medicul Adrian Popa, de la SJA.

Şase victime ale gerului

În ultimele două zile au ajuns la spital foarte multe persoane cu degerături la mâini şi la picioare. Cinci dintre ele au rămas sub supravegherea medicilor. Pentru a evita degerăturile, medicii ne recomadă să purtăm şosete groase, care să nu fie strâmte pe picior. Ghetele sau cismele trebuie să fie puţin largi. Mâinile sau picioarele îngheţate nu se pun pe sobă sau pe calorifer, ci se încălzesc la temperatura camerei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite