Scandalul sexual din Poliţie continuă: cu poliţista Melania Renghea la psihiatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Renghea
Melania Renghea

Poliţista Melania Renghea (27 de ani), însărcinată în luna a şasea, va fi supusă, astăzi, unei expertize psihiatrice. Procedura va avea loc la Institutul de Medicină Legală din Craiova. Procurorii anunţaseră încă de săptămâna trecută că angajata Ministerului de Interne va trebui să treacă prin această “probă” în cadrul dosarului în care ea a acuzat nouă poliţişti din Olt că ar fi violat-o în mod repetat.

Acuzată că l-a înjunghiat pe fostul ei superior de la postul de poliţie din comuna Bobiceşti, judeţul Olt, comisarul-şef Gheorghe Barbu, Melania Renghea va trece astăzi prin “proba de foc” a dosarului care a fost instrumentat de procurorii DIICOT Craiova în urma unei plângeri a acesteia. În documentul cu pricina, depus la autorităţi pe 24 decembrie anul trecut, poliţista l-a acuzat pe Barbu şi alţi opt poliţişti şi un procuror de la Olt că ar fi violat-o.

Prin expertiza psihiatrică, autortăţile vor să stabilească dacă aceasta a avut sau nu discernământ în momentul în care l-a înjunghiat pe superiorul ei, dar şi atunci când a menţionat acuzaţiile împotriva colegilor ei din poliţie.

“Este nevoie de această expertiză psihiatrică în procesul anchetei pentru a şti ce avem de făcut în continuare”, declara în urmă cu câteva zile Tena Tulitu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Poliţista Melania Renghea la psihiatru, colegii ei – la detectorul de minciuni

În paralel cu expertizarea psihiatrică a poliţistei, anchetatorii continuă, în această perioadă, testarea poliţiştilor implicaţi în dosar şi a celorlalte persoane menţionate de către Melania Renghea. Singurul care nu va fi supus detectorului de minciuni este fostul comandant al IPJ Olt, comisarul-şef Ion Voicu, deoarece a dovedit că are afecţiuni cardiace, iar procedura este contraindicată în astfel de situaţii.

Reamintim că poliţista Melania şi-a înjunghiat fostul şef pe data de 26 decembrie anul trecut pe motiv că nu mai suporta să fie abuzată sexual de acesta. Acum, femeia este acuzată de tentativă de omor. Cu două zile înainte de incident, femeia a depus plângere la DIICOT Craiova împotriva comisarului Gheorghe Barbu pentru viol, şantaj şi ameninţări. Poliţista a declarat în plângerea oficială că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, dar şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror din judeţ. Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul comandant al IPJ Olt, Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, dar şi prim-procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite