VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din judetul Olt ce au susţinut Capacitate au aşteaptat nerăbdători rezultatele (FOTO: Mugurel Manea)
Elevii din judetul Olt ce au susţinut Capacitate au aşteaptat nerăbdători rezultatele (FOTO: Mugurel Manea)

Vineri - 27 iunie, se vor afişa primele rezultate la Evaluarea Naţională 2014 la avizierele şcolilor unde elevii au susţinut examenele de la Capacitate 2014. După rezolvarea contestaţiilor, care pot fi depuse până vineri seara, mediile finale urmează să fie publicate şi pe siteul edu.ro.

La nivelul judeţului Olt, procentul notelor peste 5 ce au asigurat promovarea examenului de Evaluare Naţională 2014 este de 64,3% - înainte de contestaţii.

 Primele reacţii ale elevilor după afişarea rezultatelor la Slatina s-au împletit, strigătele de bucurie alternând cu cele de supărare.

“Am luat, am luat, am luat!...”, au fost primele cuvinte ale unui elev de la Şcoala generală “Ştefan Protopopescu” (fosta Şcoală nr. 2) din Slatina. Pentru că nu-i venea să creadă, acesta se tot uita la lista unde se afla scris şi numele său, parcă pentru a vedea mai bine dacă ce vede este aievea sau nu.

“10 la Mate şi 9,77 la Română !?!... Sunt cel mai tare, fraţilor!”, striga un altul. Alături, o elevă, mai sensibilă, plângea în hohote, în vreme ce un prieten încerca să o liniştească.

Această atmosferă a fost întâlnită la majoritatea şcolilor. Ceva mai tristă a fost însă ambianţa la una dintre cele mai apreciate şcoli generale din Slatina – “Eugen Ionescu”. Astfel, în afară de câteva gesturi de bucurie ale unor elevi şi părinţi, ceilalţi s-au arătat destul de rezervaţi, semn că notele obţinute nu erau cele care speraseră că vor fi.

“O să fac contestaţie pentru că ştiu ce am scris. Cred că s-a făcut o greşeală undeva, nu îmi dau seama, dar o să fac contestaţie; oricum nu am nimic de pierdut”, a spus unul dintre elevii care au susţinut aici examenul.

Notele şi mediile de la Capacitate 2014 vor fi afişate şi pe site-ul www.edu.ro în ziua de 4 iulie.

La nivelul judeţului Olt, un număr de 3.940 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională 2014. Examenul de Capacitate 2014 a fost supravegheat cu camere video.

La proba de Limba Română au absentat în judeţul Olt 216 elevi, iar la examenul de capacitate la Matematică au lipsit 226 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Vineri - 27 iunie, se vor afişa rezultatele parţiale până la ora 16.00. În aceeaşi zi, dar între orele 16.00 - 20.00, se vor putea depune contestaţiile. Între 28-30 iunie are loc rezol¬varea contestaţiilor. Notele finale vor fi afişate pe site-ul edu.ro în data de 1 iulie.

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie tot online pe site-ul admitere.edu.ro. Apoi, între 17-25 iulie, are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la Capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimnaziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4.

De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
• 1-7 mai: publicarea şi transmiterea broşurilor de admitere la liceu 2014
• 26-27 mai: înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă
• 28-30 mai: susţinerea acestor probe
• 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
• 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Baremul de notare la testul de Matematică de la Evaluarea Naţională

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Rezultatele testului la Matematică de la Evaluarea Naţională

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională. Elevii: "A fost bine că am mers la meditaţii"

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Subiectele la Matematică la testul de Evaluare Naţională

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite