Pieton rănit pe o stradă din Slatina. Șoferul a fost testat pozitiv pentru două substanțe psihoactive

0
Publicat:

Un pieton a fost rănit, luni-seara, 4 septembrie 2023, pe o stradă din municipiul Slatina. Pietonul, care a traversat neregulamentar, consumase alcool, în schimb șoferul a fost testat pozitiv pentru droguri. Este al patrulea caz de consum de substanțe psihoactive în trei zile.

Accidentul a avut loc pe b-dul A.I. Cuza FOTo: Info Trafic Slatina/Iuliana Claudia
Accidentul a avut loc pe b-dul A.I. Cuza FOTo: Info Trafic Slatina/Iuliana Claudia

Accidentul a avut loc pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, în zona CEC.

„La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 17,40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroșat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Atât șoferul, cât și pietonul, au fost testați cu apartul etilotest, în cazul pietonului rezultând o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce pentru șofer rezultatul a fost negativ. 

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T1B THC și T1C MDMA. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor în organism”, au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.

O femeie decedată și un bărbat rănit grav, bilanțul altor două accidente 

În weekend, polițiștii din Olt au depistat cu aparatul drug-test alți trei șoferi sub influența substanțelor psihoactive. Doi dintre ei au fost implicați în două accidente grave. Primul s-a  produs în localitatea Mărunței, o femeie, chiar mama șoferului vinovat, decedând.  Șoferul, un tânăr de 19 ani,  a fost testat cu drug-testul, rezultatul indicând prezența T1B THC. În cel de-al doilea accident, produs în localitatea Topana, a fost grav rănit un bărbat care se deplasa cu bicicleta. Bărbatul rănit, aflat în comă, a fost preluat cu elicopterul și transportat la spital. Șoferul, un tânăr în vârstă de 21 ani, a fost testat cu aparatul drug-test, rezultatul indicând prezența a două substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC și T3C KET.

Tot în Olt, dar în orașul Corabia, un alt șofer (32 ani) care nu a oprit la semnalul polițiștilor a fost urmărit, tot în weekend, pe mai multe străzi. În cele din urmă șoferul a fost oprit, fiind testat cu alcooltestul și cu drug-testul, stabilindu-se că acesta consumase și alcool (aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat), dar și droguri (aparatul drugtest a indicat prezența unei substanțe psihoactive, respectiv T1B THC). 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite