Cancelarul german Olaf Scholz se recuperează cu zâmbetul pe buze și un petic la ochi după un accident de jogging

0
Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a postat pe Twitter o fotografie în care apare cu un plasture negru pe ochi și vânătăi de culoare roșu închis pe partea dreaptă a feței. Rănile au fost rezultatul unui accident de jogging care a avut loc în weekend. 

Cancelarul Olaf Scholz, la biroul său. FOTO Steffen Kugler/Bundesregierung
Cancelarul Olaf Scholz, la biroul său. FOTO Steffen Kugler/Bundesregierung

În ciuda gravității aparente a rănilor sale, Scholz și-a păstrat umorul caracteristic, exprimându-și entuziasmul cu privire la potențialele meme-uri în legendă, scriu jurnaliștii Associated Press.

Instantaneul, aparent realizat la Cancelarie, îl arată pe Scholz cu un zâmbet, încercând să minimalizeze amploarea rănilor sale. În aceeași postare, el și-a liniștit urmăritorii scriind: „Mulțumesc pentru urările de bine, pare mai rău decât este!”.

În timp ce Scholz a fost nevoit să anuleze unele angajamente din cauza rănilor sale, purtătorul său de cuvânt a subliniat că acesta era bine-dispus având în vedere circumstanțele.

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al cancelarului, s-a adresat presei din Berlin și a împărtășit că Scholz era „destul de bine dispus în această dimineață, dar încă arată puțin lovit”. Fotografia a fost publicată pentru a oferi publicului o imagine a modului în care Scholz ar putea apărea în următoarele săptămâni, pe măsură ce se recuperează după rănile suferite.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în timp ce Scholz făcea jogging în orașul său natal Potsdam, situat la 28 de kilometri sud-vest de capitala germană. Vânătăile și rănile, deși reprezintă cu siguranță un motiv de îngrijorare, nu l-au împiedicat pe Scholz să își facă apariția luni la Berlin. Cancelarul a fost văzut reluându-și îndatoririle în ciuda accidentului.

În vârstă de 65 de ani, Olaf Scholz se află la cârma conducerii Germaniei din decembrie 2021. Înainte de rolul său de cancelar al țării, el a deținut funcții importante, printre care cea de ministru al Finanțelor și al Muncii, precum și cea de primar al orașului Hamburg.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite