Mascaţii, pe uliţele a două comune din Olt. Cât va dura intervenţia şi din ce motiv s-a dispus instituirea zonei de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipaje mixte vor patrula în cele două localităţi FOTO: arhiva
Echipaje mixte vor patrula în cele două localităţi FOTO: arhiva

Luptătorii SAS, dar şi jandarmi şi efective ale echipajelor de intervenţie mobilă vor patrula pe raza a două localităţi din Olt, decizia fiind adoptată de curând de conducerea IJ Olt.

În comunele Brebeni şi Ipoteşti din judeţul Olt s-a observat în ultima perioadă o intensificare a acţiunii hoţilor care pătrund în gospodării şi îi lasă pe săteni fără bunuri, dar şi o creştere a numărului de infracţiuni constatate la regimul circulaţiei, la nivelul Inspectoratului Judeţean Olt decizându-se instituirea unei zone de siguranţă. Astfel, efective sporite din cadrul IPJ Olt, IJJ Olt şi al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova vor acţiona în cele două localităţi, în perioada 15 octombrie – 13 noiembrie 2018. 

La Postul de Poliţie Brebeni, în primele opt luni ale anului s-au înregistrat cu 24 mai multe fapte penale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce la Ipoteşti furturile au fost cu două mai multe, până la sfârşitul lunii august 2018 poliţiştii din Brebeni fiind sesizaţi de 66 de păgubiţi că le-au dispărut din casă, anexe sau curţi bunuri de tot felul, inclusiv animale şi păsări. În aceeaşi perioadă, în Ipoteşti s-au înregistrat 30 de dosare de cercetare penală pentru cazuri de furt.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a decis instituirea unei zone speciale de siguranţă publică pe raza celor două comune, în care vor acţiona în sistem integrat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Coteana, luptători din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt şi efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobile  Craiova.

Totodată, în sprijinul acestora vor acţiona poliţişti rutieri din cadrul Politiei municipiului Slatina, în vederea prevenirii oricăror fapte ce aduc atingere siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Poliţiştii vor fi direcţionaţi în zonele cele mai vulnerabile de pe raza comunelor Brebeni şi Ipoteşti. Totodată,  se vor constitui şi patrule mixte formate din poliţist – jandarm.

Zona va fi asigurată de către grupa de intervenţie din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt“, a informat purtătorul de cuvânt al IJ Olt, Alexandra Dicu.
O acţiune similară a fost derulată la sfârşitul verii în cartierul Progresul din municipiul Slatina, după ce două găşti de cartier au avut mai multe conflicte, unele sfârşite la spital.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite