Incendiu în cea mai mare piață agroalimentară din Slatina. Au ars două depozite de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 23/24 martie 2023, în Piața Zahana, cea mai mare piață agroalimentară din municipiul Slatina, județul Olt. Incendiul ar fi pornit din cauza unui om al străzii.

Au ars două depozite de marfă construite din panouri sandvich FOTO: captura video
Au ars două depozite de marfă construite din panouri sandvich FOTO: captura video

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au fost chemați să intervină în toiul nopții, incendiul fiind observat în zona depozitelor de marfă din piața agroalimentară Zahana. A fost nevoie inclusiv de autospeciala pentru intervenții la înălțime, pentru a se exclude riscul propagării flăcărilor. Incendiul a fost localizat și stins la scurt timp de la anunțul către 112. 

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la două depozite de marfă, în piața Zahana.

Incendiul a fost localizat în scurt timp de la anunțare, hala în care funcționează piața nefiind afectată. Au ars două depozite de marfă, construite din panouri sandwich, pe aproximativ 60 de metri pătrați”, au  precizat reprezentanții ISU Olt.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs din cauza focului deschis, lăsat nesupravegheat. Oamenii străzii își au aici „cartierul general”, pe timpul zilei câștigându-și bănuții din ajutorul pe care îl oferă comercianților la căratul mărfii. Cel mai probabil de-abia astăzi, la lumina zilei, vor putea fi evaluate pagubele.

Cu două zile în urmă, un incendiu soldat cu urmări grave s-a produs în localitatea Gălbinași, din județul Buzău. Doi copii mici s-au jucat cu focul, flăcările aprinzând locuința. Incendiul a fost stins la scurt timp de la sosirea pompierilor, însă urmările au fost grave: un copil în vârstă de un an și o lună a suferit arsuri gradele 1 şi 2 pe o suprafaţă a corpului de aproximativ 30%, iar un bărbat a suferit de asemenea arsuri la mâini, de gradul unu. Alți doi copii, de trei, respectiv patru ani, au fost preluați de către echipajele de prim-ajutor și transportați al spital, aceștia fiind intoxicați cu monoxid de carbon. Starea lor este stabilă. Autoritățile au anunțat, în acest caz, și Protecția Copilului, fiind vorba de siguranța a trei minori de vârste mici.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite