Imagini virale. Un legumicultor nemulţumit şi-a distrus cultura de castraveţi. „Ştim să producem, dar proşti nu suntem!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierul spune că dacă vinde castraveţii la preţul din piaţă nu-şi va acoperi  nici cheltuielile de recoltare şi transport FOTO: captură FacebookI/ulian Badea
Fermierul spune că dacă vinde castraveţii la preţul din piaţă nu-şi va acoperi  nici cheltuielile de recoltare şi transport FOTO: captură FacebookI/ulian Badea

Un fermier şi-a desfiinţat cultura de castraveţi, deşi se afla în vârf de producţie, denunţând lipsa de interes a autorităţilor de a pune în practică politicile agricole promise. „Unde sunt, Cîţule, depozitele pe care le-ai promis la mine-n curte?“, întreabă fermierul.

Iulian Badea a smuls din pământ, în faţa camerei, zeci de lujeri de castraveţi, înainte chiar de a-i culege, în timp ce le-a adresat guvernanţilor, dar şi colegilor fermieri, un mesaj video. Nemulţumirea este legată de preţul foarte mic la care se vând castraveţii, de 80 de bani/kg, cel mult un leu, spune fermierul, însă în comentarii alţi legumicultori spun că în anumite zone preţul a scăzut la 50 bani. Dacă vând cu acest preţ de nimic nu-şi vor putea coperi nici măcar cheltuielile de recoltare, transport şi taxa de piaţă, spune fermierul. Imaginile din ferma legumicultorului au ajuns la aproape 200.000 vizualizări şi mii de distribuiri pe anumite grupuri ale fermierilor.

„Uite, decât să muncim ca proştii, să plătim şi manoperă de cules, de transport, să plătim taxă de piaţă,  mai bine uite ce facem cu o cultură  de castraveţi impecabilă. La 80 de bani şi 1 leu niciodată preţul ăsta nu a aduce profit legumicultorului. Pe ăia, băgătorii în seamă, îi rugăm să se abţină de la comentarii. Băi, Oroşe, sau cum te-o chema, că nici nume de român n-ai, sau băi Cîţule, unde sunt băi depozitele regionale de le-ai promis la mine-n curte, aici în exploataţie? 

Întrebare întrebătoare. Tu ai ocupat fotoliul, te-ai instalat bine-mersi şi acum te doare-n banană de noi, legumicultorii.

„Bă, fraţilor, nu mai munciţi gratis!“

Ia uite ce se-ntâmplă cu producţia autohtonă! Că eu fac parte din ferma aia a ţăranului sărac şi mândru, nu muncesc gratis, cum vreţi voi ,că asta e. De subvenţii ne-ai luminat, de ajutoare ne-ai luminat, de Coronavirus ne-ai lumninat, aşa că, bă, fraţilor, legulicultorii ăştia, colegii mei, bă, nu mai munciţi gratis, faceţi ca mine.!Facem o echipă şi mergem la cerşit în Franţa. Că-n România, oricum, frate, nu câştigăm ca la cerşit, datorită politicii pe care o fac aceşti farisei politici.Asta se-ntâmplă cu productorul agricol român, ăla care plăteşte sute de milioane, ăla care nu stă cu mâna-ntinsă, că ăia au crezut că suntem ca ei, milogi în campanie şi dup-aia şefi,.Noi nu, noi nu suntem milogi niciodată, noi ăştia, care ştim să muncim şi să facem anumite luicruri.

cultura de castraveţi distrusă de prorpietar din cauza preţului mic

Castraveţii au fost smulşi din pământ înainte de recoltare

Şi încă o dată, nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi, noi, ăştia care atunci când ţi-e greu,te-ajutăm. Când mă duc să iau un insecticid îmi cere 900 de lei pe litru. Păi, când scot eu, mă, 900 de lei pe litru, cu 80 de bani kilogramul? Ia uite castraveţi colea! Prietene, ştim să producem, dar proşti nu suntem aşa cum ne credeţi voi, uite, asta trebuie să facă toţi legumicultoorii români. Şi după ce-i scoatem, să ne ducem toţi în faţa primăriilor, să ducem lujerii acolo. Acum, ca să plătesc un om cu 200 lei să facă operaţia asta eu trebuie să vând două recoltări.

Ia uite, luaţi, tată, şi mâncaţi când v-oi da eu gratis! Ia uite, zînele mele, ia uite colea castraveţi, că aşa a vrut ministrul Oros. Şi nu numai el, Cîţu, cu creşterea economică de 10%, ia, uite, tată, creşterile voastre economice un ’ se duc. Machea, în vamă, ăla tot aşa o arunca castraveţii de unde-I aduceţi voi? Ia, uite, anul ăsta, producţia autohtonă piere. Câştigarăm şi anu’ ăsta!“, a încheiat fermierul.

În comentarii, legumicultorii susţin punctul de vedere al fermierului şi reamintesc de toate promiosiunile neonorate ale guvernanţilor, reclamând, pe de altă parte, că se importă cantităţi enoirme de legume din ţări care reuşesc să producă mai ieftin şi pentru că, spun fermierii români, sunt state în care nivelul subvenţiilor este net superior celor din România.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Disperarea unui fermier care şi-a distrus toată cultura fiindcă nu mai are unde vinde. „Unde sunt acum funcţionarii cu salarii babane?“

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri