Grav accident de muncă la TMK Artrom. Un bărbat de 53 ani a murit strivit. „Avea peste 30 ani de când lucra aici“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a produs în incinta fabricii ARTROM, joi, 4 august 2022 FOTO: arhiva
Accidentul s-a produs în incinta fabricii ARTROM, joi, 4 august 2022 FOTO: arhiva

Un accident de muncă mortal s-a petrecut joi, 4 august 2022, la firma de ţevi TMK Artrom din Slatina. Un angajat în vârstă de 53 ani şi-a pierdut viaţa.

UPDATE: Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a demarat o anchetă, o echipă deplasându-se la locul accidentului de muncă la foarte scurt timp de la producerea evenimentului. Din primele date, conform informaţiilor din cadrul ITM Olt, muncitorul, care lucra pe un post de operator la o instalaţie (un ferăstrău care reteza capetele de ţeavă conform anumitor specificaţii), a fost prins între ţevi în momentul în care un alt coleg, care se ocupa de alimentarea cu ţevi a utilajului, nu l-a văzut în respectiva zonă şi a eliberat ţevile. 

„Ferestrăul este prevăzut cu un pat de alimentare unde sunt aduse cu pod rulant mai multe ţevi şi sunt puse una lângă alta. Au nişte opritoare. De pe acest pat ţevile respective se iau una câte una cu ajutorul unui dispozitiv, sunt puse pe o bandă rulantă şi aduse la instalaţia respectivă. Victima evenimentului era operator la acest fierăstrău şi mai era un alt coleg care lucra la acest pat de alimentare. Începuseră treaba, au o procedură specifică, fiecare ţeavă are anumite condiţii de prelucrare. S-a dus, a luat documentaţia de acolo şi s-a îndreptat spre pupitrul de comandă al ferăstrăului respectiv, apoi s-a întors, se presupune, din datele pe care le avem până acum, să marcheze una dintre ţevi, pentru că era sfârşit de lot.  În momentul în care s-a întors, celălalt coleg, fără să-l vadă, a comandat patul respectiv şi trei ţevi au alunecat şi l-au prins între celelalte trei care erau“, a explicat un inspectror din cadrul ITM Olt cum s-a produs accidentul.

Ştirea iniţială

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în urma unui accident de muncă mortal petrecut la TMK Artrom Slatina, firma care produce ţevi fără sudură. 

Un angajat în vârstă de 53 ani a fost lovit de o ţeavă de mari dimensiuni, nemaiavând nicio şansă să se salveze. Totul s-a petrecut la scurt timp de la intrarea în schimbul de după-amiază.

„La data de 4 august a.c., ora 15:24, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, la o societate comercială, cu specific producţie ţevi metalice, din municipiul Slatina, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Slatina. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Slatina, angajat al unei societăţi comerciale cu specific producţie ţevi metalice, în timp ce se afla la padul de alimentare al maşinii de retezat, ar fi fost lovit de o ţeavă, iar ulterior ar fi fost prins între două ţevi“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de poliţie Judeţean Olt.

Un echipaj SMURD şi un echipaj al ambulanţei s-au deplasat la locul accidentului, s-au efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, trupul bărbatului fiind transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Deocamdată mai multe întrebări sunt fără răspuns la acest moment şi anchetatorii vor încerca să afle cum s-a putut întâmpla accidentul. „Nu-mi explic cum a putut să plece de acolo ţeava respectivă. Numai cineva să-i fi dat drumul, în mod normal o ţeavă de acolo n-are cum să plece. Sunt grilaje speciale, sunt...“, a spus un coleg de-ai muncitorului care şi-a pierdut viaţa. 

Colegul angajatului decedat spune că victima avea o vechime de peste 30 ani în societate. 

„Era căsătorit, avea o fetiţă, cred... Chiar astăzi am stat de vorbă cu el, am glumit, am râs, i-am spus «Serviciu uşor!“. Are peste 30 de ani de când lucrează în Artrom, un om extraordinar, n-am cuvinte frumoase să vorbesc despre el şi credeţi-mă că nu e vorba aceea  «despre morţi numai de bine», ci era un om extraordinar, de o calitate umană ireproşabilă. Şi un familist convins, şi...“, a mai spus colegul victimei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Accident de muncă la ALRO Slatina. ITM: „S-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator“. Care este starea victimei UPDATE

Concluzii dure în ancheta privind trenul cu călători rămas fără frâne: nu avea revizii făcute şi mecanicul era neinstruit

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite