FOTO VIDEO  Accident violent soldat cu un mort şi patru autovehicule avariate la intrarea în Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a murit în urma producerii unui violent accident de circulaţie în această dimineaţă, la intrarea în municipiul Slatina dinspre Piteşti, în imediata apropiere a producătorului de aluminiu Alro SA. Victima se afla la volanul unui autocamion cu două remorci. În acelaşi accident au mai fost implicate alte trei autovehicule.

Tragedia s-a produs la primele ore ale dimineţii, respectiv în jurul orelor 07.00. La momentul cu pricina, remorca de bagaje a unui autocar s-a desprins şi l-a surprins pe şoferul unui autocamion care circula regulamentar. Coliziunea dintre cabina autocamionului unde se afla şoferul şi cabina cu bagaje desprinsă din autocar a fost devastatoare: şoferul autocamionului nu a mai avut timp să frâneze la timp şi a intrat direct în remorca cu bagaje ce se desprinsese de autocarul de care era cuplată. Ulterior impactului dintre autovehiculele menţionate, alte două dubiţe au fost implicate în accident.

Din primele cercetări, de vină pentru producerea accidentului ar fi şoferul autocarului, care nu ar fi verificat înainte de plecarea în cursă modul de cuplare a remorcii de bagaje, cu autocarul pe care urma să-l conducă.

“Un autocar ce tracta o remorcă pentru bagaje tocmai intrase în Slatina, iar din oraş se pregătea să iasă un autocamion cu remorcă aparţinând unei firme de tâmplărie de aluminiu. La un moment dat, remorca cu bagaje a autocarului s-a desprins de acesta, a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal de autocamionul ce venea din sens opus. După aceea, cabina cu bagaje a fost proiectată într-o dubiţă ce se afla în spatele autocarului, apoi autocamionul a făcut brusc stânga şi s-a izbit, la rândul său, de o altă dubiţă”, a declarat comisar-şef Nicolae Cărămizaru, comandantul Poliţiei Rutiere Slatina.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii Detaşamentului Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt, care s-au deplasat cu o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială de intervenţie şi două echipaje de ambulanţă.

“Din păcate, în momentul sosirii echipajelor de intervenţie, şoferul încarcerat în cabina TIR-ului pe care îl conducea, respectiv un bărbat în vârstă de 43 de ani - din Craiova, a fost găsit decedat. Victima se afla prinsă între bordul autovehiculului, volan şi plafonul capului-tractor. Bărbatul a fost extras dintre fiarele contorsionate de pompierii de la Descarcerare. În urma accidentului nu au fost alte persoane rănite”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Echipajul de pe autospeciala de stingere a incendiilor din cadrul ISU Olt prezentă la locul accidentului a intervenit, ulterior, pentru spălarea carosabilului în zona producerii accidentului. Circulaţia rutieră în zonă a fost blocată pentru aproape o oră.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului. De asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Şoferii autovehiculelor implicate în accident au fost controlaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind că aceştia nu consumaseră alcool.

Vă mai recomandăm:

FOTO  Poliţiştii de la Olt, cu armele pe masă de Ziua Porţilor Deschise

Bandă de puştani din Vlădila, hoţi de temut

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite