FOTO  Poliţiştii de la Olt, cu armele pe masă de Ziua Porţilor Deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aniversarea a 192 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române a prilejuit ocazia diriguitorilor Inspectoratului Poliţiei Judeţene Olt de a deschide larg „porţile” instituţiei pentru toţi cei care au avut curiozitatea de a afla şi a vedea „live” cu ce se ocupă oamenii legii, dar şi ce arme folosesc aceştia în activitatea de zi cu zi. Ca de fiecare dată, „mascaţii” au fost cei mai asaltaţi cu întrebări de către vizitatori.

La Slatina, acolo unde se află cartierul general al IPJ Olt, peste 100 de elevi, preşcolari, şcolari şi liceeni din municipiu, au călcat pragul instituţiei. Vizitatorilor le-au fost prezentate dotările Poliţiei din viaţa de zi cu zi, de la laboratorul criminalistic mobil folosit la cercetarea locului unei infracţiuni, la armele confiscate de oamenii legii sau chiar la cele din arsenalul „mascaţilor” Serviciului de Acţiuni Speciale. De asemenea, cei prezenţi au avut ocazia de a inspecta şi dubiţele de intervenţie ale poliţiştilor.

Răbdători, poliţiştii au stat lângă „standurile” din curtea interioară a instituţiei şi au dat explicaţii pe bandă rulantă elevilor în urma valului de întrebări ce a venit dinspre aceştia. Cei mai avizi de informaţii au fost deopotrivă şcolarii, dar şi liceenii. Încântarea lor a atins apogeul în momentul când le-a fost prezentată dotarea „mascaţilor” Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Olt. Copiii nu au încetat să facă mereu comparaţie între armele pe care le vedeau pentru prima dată în realitate şi cele din filmele sau jocurile pe calculator de acasă şi nu numai.

„Da’ arma asta de ce nu are lunetă?”, „Câte gloanţe poţi să tragi cu o armă din asta?”, „Sunt mai bune armele astea decât cele din jocurile de pe calculator?”, „Armele din filme sunt adevărate?”, „Dar cele din jocurile de pe calculator?”, „Arma asta seamănă cu cea pe care o folosesc eu la <CounterStrike>”, „Aveţi şi arme cu laser ca în filme?”, „Pistoale cu lanternă de ce nu aveţi?” şi multe asemenea întrebări au curs în valuri. Alţi puşti au fost puţin dezamăgiţi când au auzit de la poliţişti că armele din filme conţin gloanţe false, lucru ce a suscitat chiar discuţii aprinse, discuţii rapid dezamorsate de „negociatorii autorizaţi” ai IPJ Olt de la faţa locului.

„Ca în fiecare an, şi de această dată am organizat în curtea instituţiei Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care celor prezenţi le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnica de intervenţie, până la autospeciale. Mâine (marţi – 25 martie), cu prilejul Zilei Poliţiei Române, vom avea o nouă prezentare a dotării pe platoul de lângă sediul Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Olt în jurul orelor 11.30-12.00, prilej cu care îi invităm pe slătineni să ne viziteze”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.
 

Vă mai recomandăm:

Poliţiştii de la Olt care “au pierdut” un infractor, găsiţi nevinovaţi

VIDEO  Telenovela poliţistei Melania Renghea continuă: va fi adusă cu jandarmii la propriul proces

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite