FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mult a durat, puţin a rămas: au început lucrările pentru introducerea reţelei de gaze la Corabia
Mult a durat, puţin a rămas: au început lucrările pentru introducerea reţelei de gaze la Corabia

După o aşteptare de zeci de ani, locuitorii oraşului Corabia sunt mai aproape cu un an de a-şi vedea rezolvată cea mai mare problemă: gaze naturale din reţea, nu de la butelii. Primăria oraşului a predat amplasamentul pentru realizarea reţelei de gaze naturale către firma ce şi-a adjudecat licitaţia şi, de miercuri – 4 iunie, lucrările au început. Primii locuitori vor avea gaze naturale la aragaz din reţea în maximum un an.

Muncitorii firmei nemţeşti SC Wirom Gas SA, cea care va realiza distribuţia propriu-zisă a gazelor naturale în Corabia, au ajuns, miercuri – 4 iunie, “la porţile oraşului”, şi au executat deja primele săpături. Firma va investi peste trei milioane de euro în realizarea proiectului. În acest scop va fi construită în oraş o reţea de conducte cu o lungime de până la 45 kilometri, aceasta urmând să fie una dintre cele mai moderne reţele din polietilenă în regim de presiune medie din ţara noastră. Compania Wirom ar trebui să termine lucrarea pe parcursul unui an din acest moment în care reţeaua de gaze naturale a ajuns, practic, în oraş.

Până acum, respectiv din noiembrie 2012 până zilele trecute, s-a lucrat la introducerea conductei de gaze naturale între oraşele Turnu Măgurele şi Corabia, conductă cu o lungimea de 27,1 kilometri. Firma care a realizat această aducţiune între cele două localităţi a fost SC T.M.U.C.B. SA Bucureşti, valoarea contractului fiind de 18.056.000 lei fără T.V.A. Deoarece, acum, lucrările sunt la început în Corabia pentru introducerea reţelei de gaze naturale, se apreciază de către oficialii Primăriei Corabia că primii locuitori ai urbei ce vor beneficia de gaze naturale la aragaz de la reţea vor fi cei din cartierul Dasova, locul aflat cel mai aproape de şantierul de lucru al firmei nemţeşti menţionate.

“A durat ceva timp, dar, după ceva ani şi birocraţie, iată că am reuşit să avem şi rezultatele palpabile de către fiecare corăbian. Firma ce va introduce reţeaua de gaze naturale în oraş este la marginea urbei şi, de astăzi (miercuri – 4 iunie, n.a.), lucrează de zor pentru a racorda tot oraşul la conducta de gaze naturale. Locuitorii oraşului vor beneficia de gaze naturale la aragaz în mod gradual, în funcţie de cum se vor mişca muncitorii. Astăzi, săpăturile au început, în sfârşit, pe strada Cimitirului - în cartierul Dasova, şi se vor îndreapta spre strada Horea, Cloşca şi Crişan. De peste 20 de ani se aşteaptă acest lucru şi noi suntem siguri că, odată cu aducerea gazelor naturale în oraş, vom creşte mult din punct de vedere economic”, a declarat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Gazul natural va fi furnizat, odată terminate lucrările de bază, de către societatea Transgaz Mediaş SA. La ora actuală, oraşul Corabia are o populaţie de circa 20.000 de locuitori. În oraş există 6.700 locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de firme. Toţi aceştia folosesc pentru încălzire lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice combustibil lichid sau butelii pe gaz. 
 

Vă mai recomandăm:

A.M.R. - 2 ani pentru gaze naturale în oraşul Corabia

FOTO  Au început operaţiunile pentru resuscitarea sistemului de irigaţii de la Corabia

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite