FOTO  Exerciţiu contraterorist la firma I.A.C. din Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răspunzând unei solicitări din partea SC Internaţional Automotive Components (IAC) SA din oraşul Balş, judeţul Olt, efectuate în scopul pregătirii personalului cu atribuţii în realizarea securităţii proprii, S.R.I. a realizat, ieri, la sediul unităţii firmei, un instructaj de specialitate urmat de un un exerciţiu demonstrativ în vederea îmbunătăţirii reacţiei în situaţia ipotetică a unei ameninţări cu amplasarea unui dispozitiv exploziv.

În cadrul firmei menţionate au fost organizate o expunere pe teme adiacente protecţiei informaţiilor clasificate, prevenirii şi combaterii terorismului, expunerea ce a atins aspecte de ordin legislativ pe aceste domenii, cu prezentarea componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, atribuţiilor şi responsabilităţilor acestora, evidenţiindu-se rolul Serviciului Român de Informaţii ca autoritate naţională în materie.

Odată încheiată “vorbăria”, pe platforma industrială a firmei a avut loc şi un exerciţiu aplicativ contraterorist, la care au participat specialişti ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Olt, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Jandarmeria Olt, precum şi responsabili ai firmei pe linia protejării întreprinderii. Scenariul exerciţiului a constat în investigarea şi neutralizarea unui colet suspect amplasat într-un punct important pentru activitatea şi securitatea operatorului economic, operaţiune realizată de echipa pirotehnică a SRI Olt.

“Demersul a vizat asigurarea unui răspuns conjugat la apariţia unei ameninţări de natură teroristă, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, a cărui coordonare tehnică este asigurată de Serviciul Român de Informaţii”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor demonstraţiei.

SC Internaţional Automotive Components (IAC) SA din Balş este, de aproape un an, cea mai importantă firmă din oraşul menţionat, fiind, de asemenea, cel mai semnificativ contributor la bugetul local. Grupul de afaceri luxemburghez International Automotive Components (IAC), al treilea furnizor de componente şi sisteme auto din lume, a inaugurat în oraşul Balş, în luna octombrie a anului trecut, singura sa fabrică din ţara noastră. Unitatea produce aici planşe de bord, console centrale, panouri portiere-spate, panouri portiere-faţă şi plafoane exclusiv pentru autoturismul Ford B-MAX fabricat în cadrul Ford Motor Company de la Craiova.
 

Mai puteţi citi şi:

Membrii unei bande de hoţi de petrol, trimişi în judecată de procurorii slătineni

Patronul firmei de pază Ardia din Balş va fi cercetat în libertate pentru evaziune fiscală

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite