După spanioli, acum şi danezii caută căpşunari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii interesaţi să muncească "afară" sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Olt din Slatina... (FOTO: Adevărul)
Oltenii interesaţi să muncească "afară" sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Olt din Slatina... (FOTO: Adevărul)

Persoanele care doresc să câştige un ban cinstit şi legal peste hotare au acum o nouă şansă. Danemarca tocmai a anunţat că se află în căutarea de muncitori români pentru munca în agricultură, respectiv cules de căpşuni. În judeţul Olt, persoanele interesate de oferta danezilor sunt aşteptate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Slatina.

Potrivit cerinţelor comunicate de către angajatorul din Danemarca, munca se va desfăşura la o fermă ecologică în aer liber. Demn de menţionat este şi faptul că se acceptă şi cupluri. Vârsta minimă cerută este de 18 ani, fiind preferaţi lucrătorii cu experienţă anterioară la culesul căpşunilor, dar aceasta nu înseamnă că ceilalţi nu pot să-şi încerce norocul, mai ales că numele lor vor rămâne memorate în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt pentru oferte ulterioare de muncă peste hotare. Este indicat ca persoanele interesate să cunoască limba engleză măcar la nivel mediu.

Programul de lucru nu va fi însă unul fix, ceea ce va permite muncitorilor să aibă un salariu mai mare, în funcţie de munca depusă. Mai exact, plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată (la kilogram). Se plăteşte echivalentul în coroane daneze a aprox. 1 euro brut/kg. Mai multe informaţii despre plata muncii găsiţi pe website-ul: http://www.duborgjordbaer.dk. Culesul căpşunilor va începe devreme, undeva în jurul orelor 4-5 dimineaţa. Sezonul de recoltare a căpşunilor începe aproximativ la începutul lunii iunie şi se termină în jurul datei de 15 august. Cazarea se va face în cadrul unei clădiri compartimentată cu mai multe camere. Taxa de cazare pe zi/persoană este echivalentul în coroane daneze a circa 8 euro (se asigură spaţii pentru prepararea mâncării,  internet wireless, duşuri, TV, maşini de spălat).

Termen scadent pentru înscrieri: 31 ianuarie

Locuitorii judeţului Olt interesaţi de oferta danezilor trebuie să ştie că se pot înscrie doar la Slatina, respectiv la biroul EURES al AJOFM Olt aflat pe strada Crişan, lângă bazarul SLATEX, fostul “Textila”.

“Candidaţii interesaţi de oferta de muncă în străinătate sunt rugaţi să trimită C.V. model EUROPASS - în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: info@duborgjordbaer.dk. Modelul de CV se poate descărca direct de pe linkul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html. De asemenea, candidaţii va trebui să completeze online şi un formular de aplicare ce poate fi găsit pe linkul susmenţionat. Preselecţia persoanelor care au aplicat se va face direct de către angajatorul danez, care va veni în ţara noastră pentru a-şi selecta oamenii. În cazul de faţă este vorba despre 35 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de căpşuni. Termenul de înscriere pentru oferta de muncă în cazul de faţă este 31 ianuarie a.c.”, a precizat Elena Ţane, coordonator al Biroului EURES din cadrul AJOFM Olt.

Durata contractului este de aprox. 6-7 săptămâni, programul de muncă fiind de şase zile/săptămână, în medie 25-30 ore/săptămână. Mai multe informaţii se găsesc pe website-ul: www.duborgjordbaer.dk. Selecţia va avea loc în oraşul Oradea, în luna februarie 2014.
 

Mai puteţi citi:

La Olt, peste 2.500 de liceeni vor îngroşa rândurile şomerilor

Meseria de administrator de pensiune turistică, la mare căutare în judeţul Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite