Deputatul PSD Dan Ciocan, care a lipsit de la votarea moţiunii împotriva guvernului Orban, a fost exclus din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Dan Ciocan, membru al organizaţiei PSD Caracal, a fost exclus de forul de conducere luni-seara, decizia urmând să fie supusă aprobării structurii judeţene.

UPDATE: Reprezentanţii PSD Olt au transmis un comunicat de presă, motivând ce a stat la baza deciziei de a-l exclude pe deputat:  

„Motivele excluderii sunt următoarele:

1. Absenţa de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban;

2. Încercările repetate de a convinge, în sediul PSD Caracal, folosindu-se de calitatea sa de deputat, membri cu notorietate ai PSD să candideze pentru Consiliul Local Caracal, din partea formaţiunii Pro România.

Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizaţiei PSD Olt, organizaţie care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat şi funcţia de preşedinte al organizaţiei Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizaţii din judeţ.

Organizaţia noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie şi lipsă de caracter.

În situaţii dificile, mai mult ca niciodată, toţi parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate şi unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât şi economic.

Este şi mai grav, că lipsa sa de susţinere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care şi-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus ţara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani“, au transmis social-democraţii olteni, menţionând că decizia excluderii a fost adoptată de 

Biroul permanent al organizaţiei municipale PSD Caracal cu unanimitatea voturilor celor prezenţi. 

Ştirea iniţială

Preşedintele PSD Caracal, Marian Doldurea, a confirmat că deputatul Dan Ciocan, aflat la al doilea mandat de parlamentar obţinut pe listele PSD Olt, a fost dat afară din organizaţie ca urmare a faptului că a lipsit, astăzi, din parlament la votul moţiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. Decizia Biroului Permanent al PSD Caracal urmează să fie transmită structurii judeţene de conducere spre validare.

Deputatul Dan Ciocan a fost, până anul trecut, şi liderul organizaţiei PSD Caracal. Se află la al doilea mandat de parlamentar din partea PSD şi în ultima perioadă a fost acuzat că ar face, de fapt, jocurile Pro România. Astăzi acesta a lipsit din parlament, liderul PSD Marcel Ciolacu acuzând că vor fi excluşi toţi parlamentarii care prin absenţa din plen au dus la lipsa cvorumului astfel încât moţiunea să fie supusă votului. În parlament au fost 226 de aleşi, numărul minim pentru a se putea trece la vot fiind 233.

VĂ RECOMANDĂM ŞI:

Deputatul Dan Ciocan, mazilit de la conducerea PSD Caracal, cu tot cu structura de conducere. Ciocan: „Una vorbesc şi alta fac“

Oficial. PSD s-a făcut de râs: nu a adunat cvorum. Moţiunea de cenzură se amână pentru totdeauna. UDMR şi minorităţile naţionale s-au dat cu noua putere

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite