Biblioteca din comuna Băbiciu-Olt, cuprinsă de un puternic incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Băbiciu, judeţul Olt, a fost la un pas de a pierde, în cursul nopţii de luni spre marţi, biblioteca amenajată într-o clădire de pe raza localităţii. Din fericire, intervenţia promptă a pompierilor a limitat drastic pagubele, miile de cărţi adunate aici fiind salvate. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre clădirea propriu-zisă a bibliotecii, al cărei acoperiş va trebui complet înlocuit.

Incendiul a fost semnalat în jurul orelor 01.30 ale nopţii de luni spre marţi. La faţa locului au intervenit pompierii de la Garda Stoeneşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt, care au acţionat cu ajutorul celor două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din dotare. Deoarece incendiul a fost unul foarte puternic, în ajutor a trebuit să fie chemaţi şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

“Acţiunile necesitate de stingerea incendiului s-au întins pe durata a două ore şi a fost contra-cronometru deoarece s-a urmărit ca acesta să nu se propage la cărţi. Dacă flăcările ar fi ajuns la cărţi, totul ar fi căpătat o amploare şi mai mare. Din fericire, nu a fost cazul, iar incendiul a fost anihilat înainte de acest punct critic”, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii au stins incendiul în jurul orelor 03.30. În urma acestuia au fost distruse acoperişul clădirii pe circa 300 de metri pătraţi, tavanul din rigips, precum şi elementele de susţinere ale acoperişului. Cauza probabilă a incendiului, apreciază pompierii, este reprezentată de coşul de fum deteriorat. 

Primăria trebuie acum să găsească fonduri pentru a repara cât mai urgent acoperişul bibliotecii.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Semnal de alarmă al pompierilor: improvizaţiile, pericol major în declanşarea tragediilor

Două familii din judeţul Olt, sărăcite de incendii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite