Bacalaureat 2015, subiecte Română. Elevii din Olt sunt optimişti: „A fost mai uşor decât ne aşteptam“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu elevi şi părinţi la poarta liceului ”Ion Minulescu” din Slatina   (FOTO: Muguerl Manea)
Imagine cu elevi şi părinţi la poarta liceului ”Ion Minulescu” din Slatina   (FOTO: Muguerl Manea)

Bacalaureat 2015 Română. Proba scrisă la Limba Română în cadrul sesiunii de vară a examenului menţionat s-a consumat luni – 29 iunie. Adevarul.ro a prezentat subiectele la Bacalaureat 2015 Română şi rezolvarea acestor subiecte imediat după ce primii elevi au ieşit din sala de examen. În judeţul Olt s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2015 un număr de 4.067 absolvenţi ai clasei a XII-a.

Prima probă scrisă de la Bacalaureat 2015 la Limba română nu a fost atât de grea pe cât s-au temut iniţial absolvenţii clasei a XII-a. Cel puţin aceasta a fost atmosfera la ieşirea din sala de examen la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din Slatina, unul dintre cele mai titrate licee din municipiu. De vină nu au fost neapărat subiectele, au spus chiar absolvenţii clasei a XII-a, cât faptul că au vrut să rezolve subiectele cât mai complet, mai ales cei de la profilul Uman.

Subiectele au fost clar mai uşoare decât ne aşteptam. Adică până şi la Simulare a fost mai greu, dar ne-a prins bine că, după ce am văzut ce ne-a picat în primavera la aceste teste simulate, parcă a intrat frica în noi şi acum am fost mai bine pregătiţi, mai motivaţi. Pe ansamblu, orice elev care a venit pe la ore ar fi trebuit să ştie să rezolve subiectele, măcar 80% dintre ele. În plus, vorbim despre Limba română, nu e chiar aşa dificil dacă ai citit o carte o dată atunci când trebuia, tot îţi rămânea ceva în minte şi aveai ce scrie”, a fost de părere Marius F., de la liceul menţionat.

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

Şi prietenul său a fost de aceeaşi părere: ”Mai mult a fost frica, dar subiectele au putut fi rezolvate, nu trebuia să faci zeci de ore de meditaţii ca să ştii ce şi cum să scrii. Ne-a ajutat mult şi că am avut unele subiecte unde ne puteam alege noi ce şi despre ce să scriem, deci mai uşor de atât nu se putea. Să vedem acum probele care urmează, eu la Matematică am emoţii chiar dacă mă pregătesc pentru Politehnică”.

Bacalaureat 2015 Română. Subiectele de la Uman – complexe, de sinteză

Elevii de la profilul Uman au avut cel mai mult de scris, motiv pentru care au ieşit printre ultimii. Cu toate acestea, majoritatea au fost optimişti în ce priveşte Bacalaureatul 2015 la Limba română.

”Am avut subiecte digerabile, ca să le spun aşa, adică se puteau face, dar era mult de scris la ele dacă vroiai să le faci ca la carte. Au fost şi subiecte de sinteză, am avut ce scrie. Altfel, dacă vroiai doar să bifezi un subiect, puteai să scrii la obiect şi terminai. Eu am scris vreo cinci pagini în total, am vrut să fie complet, nu îmi place să fac treabă de mântuială”, a afirmat Ana-Maria Popa.

Bacalaureat 2015 Română. Verificarea lucrărilor - prin sondaj

În judeţul Olt, numărul total al absolvenţilor clasei a XII-a aşteptaţi initial la examen în sesiunea iunie-iulie de la BAC 2015 a fost de 4.067 elevi. Dintre aceştia, 3.473 erau din seria curentă de absolvenţi, plus alţi 594 de elevi care au picat acest examen în anii anteriori.

Anul trecut, procentul de promovare la sesiunea de vară de la BAC în judeţul OLT a fost de 49,51%.

Regulamentul de la BAC 2015 vine cu o serie de noutăţi. Una dintre ele o reprezintă obligaţia ca membrii comisiei să verifice - prin sondaj - înregistrările audio/video din sălile de examen după fiecare probă scrisă.

Calendar BAC 2015 ---- sesiunea iunie-iulie

--- 25 - 29 mai: Înscrierea candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat;
--- 29 mai: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a, XIII-a;
--- 8-10 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternal;
--- 15-19 iunie: Evaluarea competenţelor digitale în cadrul examenului de Bacalaureat;
--- 22-26 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie international.

Probele scrise:
--- 29 iunie: Limba şi literatura română
--- 30 iunie: Limba şi literatura maternă
--- 1 iulie:  Proba obligatorie a profilului
--- 3 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării
--- 7 iulie:  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
--- 8-9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor
--- 10 iulie: Afişarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie 2015.

ADEVĂRUL.RO a prezentat rezolvarea subiectelor la BACALAUREAT 2015 Română chiar în ziua probei, luni – 29 iunie, după ora 11.00.

Rezultatele la BACALAUREAT 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar rezultatele finale la BACALAUREAT 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.

Vă mai recomandăm:

BAC 2015 Română OLT. Ce subiecte au picat la BAC

Puţin peste 4.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, aşteptaţi la BAC 2015

BAC 2015. Liceenii, aşteptaţi de luni la proba pe calculator. Câţi elevi au ratat deja examenul la Olt

Linie telefonică gratuită pentru sesizarea neregulilor la BAC şi Capacitate

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite