BAC 2014 Olt. Proba de evaluare a competenţelor digitale. Aproape o sută de liceeni au picat proba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 90% din liceeni de la Olt au promovat proba pe calculator
Peste 90% din liceeni de la Olt au promovat proba pe calculator

Aproximativ o sută de elevi din clasa a XII-a din judeţul Olt îngroaşă numărul celor deja eliminaţi în această primă sesiune a examenului de bacalaureat 2014 după ce au absentat săptămâna trecută, la proba de evaluare a competenţelor digitale. Ei se adaugă celor 60 de liceeni care, deasemenea, au picat deja acest examen după ce nu s-au prezentat la primă probă orală la limba română.

Cea de-a doua probă a Bacalaureatului 2014 a luat final vineri – 20 iunie, unde, dintre cei 3.150 elevi ai claselor a XII-a din judeţul Olt aşteptaţi să susţină proba de evaluare a competenţelor digitale, nu mai puţin de 98 au absentat. Dintre ceilalţi care au susţinut proba, cu toţii au promovat şi se pregătesc acum pentru celelalte probe ale examenului.

Astfel, dintre liceenii care s-au prezentat de-a lungul săptămânii trecute la proba pe calculator, majoritatea – 941, au obţinut calificativul “mediu”, în vreme ce 877 au fost declaraţi “experimentaţi” (obţinând între 75-100 puncte). De asemenea, alţi 721 liceeni au fost găsiţi ca fiind “avansaţi” într-ale computerelor şi doar 477 au fost catalogaţi ca fiind “începători” după ce au obţinut cel mai mic punctaj: între 0-25 puncte. Alţi 29 de elevi au promovat proba "fără calificativ", adică au fost sub nivelul de începători.

"Cei 98 de elevi care au absentat la proba pe calculator nu se mai pot prezenta la celelalte probe ale bacalaureatului din această sesiune, lor adăugându-li-se alţi 60 de liceeni care, deasemenea, au picat deja acest examen deoarece nu s-au prezentat la primă probă orală la Limba Română", a declarat profesor Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Reamintim că, în judeţul Olt, numărul total al liceenilor aşteptaţi iniţial la examen a fost de 3.964, cifră alcătuită din 3.173 de absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, plus alţi 791 elevi care au picat examenul în anii anteriori. La finalul înscrierilor s-a constat că aproape 1.000 de liceeni nu s-au mai înscris din diferite motive, cifra totală a elevilor care au terminat clasa a XII-a în judeţ fiind de 4.205 absolvenţi.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi înscrişi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 % înainte de contestaţii.

Vă mai recomandăm:

BAC 2014. Proba de evaluare a competenţelor digitale. Liceenii de la Olt, aşteptaţi să demonstreze ce i-a învăţat Internetul

BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română: 60 de elevi au ratat deja examenul prin absenţă

BAC-ul de la Olt, “păzit” de 130 de poliţişti

FOTO-VIDEO BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română. Elevii de la Olt sunt temători pentru rezultatele finale

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite