Activistul Buzoian a luat din nou bătaie, în Olt. A fost agresat în fața polițiștilor, la sărbătoarea unei comune VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat cunoscut ca Activistul Buzoian, aflat la o sărbătoare organizată de o primărie din Olt, a fost bătut, deși era însoțit de polițiști. El reclamase mai multe nereguli, iar oamenii legii veniseră să cerceteze.

Bărbatul a fost bătut chiar în timp ce polițiștii îi amendau pe comercianți FOTO: captura video
Bărbatul a fost bătut chiar în timp ce polițiștii îi amendau pe comercianți FOTO: captura video

Scenele care au adunat deja peste 90.000 vizualizări pe Youtube s-au petrecut duminică, 28 mai 2023, în comuna Izbiceni, din județul Olt. Acolo a ajuns un bărbat care pe contul său de Youtube își spune „Activistul buzoian” și care le-a sesizat în cele din urmă polițiștilor mai multe nereguli. În cele din urmă s-a ajuns nu doar la constatarea faptelor reclamate de către bărbat, ci și la o agresiune petrecută chiar cu polițiștii în preajmă.

„Dacă tot este să facă și ei un ban, să mai dea și la stat”

Duminică, 28 mai 2023, la Izbiceni s-a organizat Ziua Comunei, cu spectacol folcloric, mici și bere. Bărbatul care avea în cele din urmă să fie agresat de un comerciant a trecut mai întâi prin fața mai multor standuri și a comandat ceva de mâncare și o băutură. Ar fi „testat”, astfel, patru comercianți. Niciunul nu a eliberat bon fiscal. Supărat, bărbatul s-a îndreptat către postul de poliție, pentru a reclama cele întâmplate. „Dacă tot este să facă și ei un ban, să mai dea și la stat”, și-a motivat bărbatul gestul.

Polițiștii l-au însoțit fără prea multă vorbă, amabili din prima clipă. Ce a urmat a fost un spectacol total.

La primul grătar, vânzătoarele l-au anunțat mai întâi pe patron, s-a căutat ceva după casa de marcat, iar când, în cele din urmă, a fost scoasă dintr-o cutie, s-a dovedit că vânzătoarea nu era nici pe departe familiarizată cu procedura, reușind cu greu să-i elibereze, chiar și cu întârziere, clientului bon fiscal. „Bonul cu numărul 1” - a anunțat „Activistul buzoian”, triumfător.

S-a trecut la următorul comerciant, după ce polițiștii și-au făcut treaba și l-au amendat pe primul comerciant. Și aici, aceeași poveste, cu deosebirea că bărbatul care a reclamat fapta a primit, de data aceasta, bonul cu numărul 2.

S-a trecut la al treilea, timp în care comerciantul l-a și amenințat pe bărbatul care a filmat totul, din prima până în ultima clipă. „Nu te-ai săturat, bă, nu ești sătul de bătaie?!”, l-a întrebat bărbatul pe reclamant, cu referire la alte „episoade” difuzate pe canalul de Youtube al bărbatului.

Nu după mult timp, filmarea se întrerupe pentru câteva secunde, iar când este reluată, „Activistul buzoian” apare plin de sânge, căutându-i pe polițiști pentru a-i anunța că a fost agresat.

La data de 28 mai, în jurul orei 14,30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia au fost sesizați verbal de către un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Buzău, despre faptul că mai mulți comercianți din comuna Izbiceni nu emit bon fiscal.

La fața locului, bărbatul de 42 de ani a fost agresat fizic de către doi bărbați, în vârstă de 32, respectiv 53 de ani, din județul Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, iar patru persoane care nu au emis bon fiscal au fost sancționate contravențional, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999”, au transmis, astăzi, polițiștii din cadrul IPJ Olt.

Bărbatul l-a indicat pe unul dintre comercianți ca fiind agresorul FOTO: captura video
Bărbatul l-a indicat pe unul dintre comercianți ca fiind agresorul FOTO: captura video

„Bine-ați venit în Izbiceni, groapa Iadului!”

„Activistul buzoian” le-a oferit însă abonaților săi mai mult decât imaginile care au dus la conflict. În video-ul de aproximativ o oră, după ce bărbatul ajunge la Spitalul Orășenesc Corabia pentru a primi îngrijiri medicale, își anunță abonații că îi lasă să vizioneze în continuare ce s-a întâmplat înainte de eveniment: cum s-a pregătit scena pentru artiștii care au cântat pentru spectatori, momentele în care primarul are o mică gâlceavă cu omul de la scenă pentru că nu sunt montate anumite bannere, atmosfera din zona în care se desfășura evenimentul, cum a cumpărat micii comandați și nu i-a fost eliberat bon fiscal etc.

Groapa de gunoi de la Izbiceni FOTO: captura video
Groapa de gunoi de la Izbiceni FOTO: captura video

Filmul de la Izbiceni se încheie cu „groapa Iadului”, o suprafață de câteva hectare plină cu gunoaie abandonate. „Bine-ați venit în Izbiceni, groapa Iadului! (...) Nu deranjează pe nimeni, nu supără pe nimeni, domnul primar lasă pe toată lumea să-și facă treaba!”, este concluzia amară a activistului care se află la prima vizită în județul Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite