A murit primarul comunei oltene Rotunda. Se afla la conducerea primăriei de patru mandate

0
Publicat:

Primarul comunei oltene Rotunda a decedat. Vestea a venit în dimineața zilei de sâmbătă, 9 martie 2024. Vergil Sârbu (74 ani) se afla în fruntea Primăriei Rotunda de patru mandate.

Primarul Vergil Sârbu se afla la al treilea mandat FOTO: Glasul Oltului
Primarul Vergil Sârbu se afla la al treilea mandat FOTO: Glasul Oltului

Primarul localității situate în vecinătatea municipiului Caracal avea 74 ani, iar de aproximativ doi ani suferea de o boală incurabilă. Surse politice spun că primarul a intenționat, cu doi în urmă, să se retragă din activitate, în cele din urmă acceptând să-și ducă până la capăt și cel de-al patrulea mandat câștigat.

Vergil Sârbu a fost colonel de poliție, ocupând mulți ani postul de șef al Serviciului Pază și Ordine din cadrul Poliției Județene Olt. În administrație a intrat candidând din partea Partidului Social Democrat și câștigând de patru ori alegerile locale.

Mai mulți primari din Olt nu au putut să-și ducă până la capăt mandatul care se încheie în această vară.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman (PSD), a murit cu doar câteva zile înainte de scrutinul din 2020, fiind răspus de COVID-19. Numele său nu a mai putut fi retras de pe buletinul de vot, iar alegătorii din deveselu chiar i-au dat în majoritate voturile, alegerile fiind știgate, astfel, de candidatul decedat, de-abia în anul următor fiind organizate noi alegeri.

În vara anului trecut, un alt primar și-a pierdut viața într-un cumplit accident petrecut pe câmp. Primarul comunei Obârșia, Tudor Udrea (PSD), a fost prins în mașina de treierat, echipajele de prim-ajutor sosite la fața locului nemaiputând să-i salveze viața. 

În toamna anului trecut a decedat de asemenea primarul comunei Valea Mare. George Daniel Iancu avea doar 45 ani și se afla la al doilea mandat. Primarul a decedat din cauze medicale.

În seara zilei de Crăciun, un alt primar din Olt și-a pierdut viața într-un accident rutier soldat cu șase victime.  Primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana (PSD), se afla într-o ambulanță de transport pacienți, întorcându-se de la spital, de la ședința de dializă, alături de alți cinci pacienți. Mihai Ioana a fost cel mai grav rănit, în cele din urmă decedând la spital. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite