VIDEO Sens unic „sinucigaş” la Sibiu. Locatarii unei străzi spun că-şi riscă zilnic viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reconfigurarea sistemului de trafic în zona străzii Transilvaniei i-a adus pe locatarii de pe stradă la limita răbdării. Oamnenii spun că ieşirea cu maşinile din curţi poate fi considerată un gest sinucigaş, pentru că maşinile vin cu viteză dinspre cartierul Strand sau Şoseaua Alba Iuilia, fiind sens unic, nu au limitări şi nici vreun semn de „Cedează trecerea” şi îi pot lovi în orice moment.

Locatarii de pe Transilvaniei spun că, practic, fiecare ieşire cu maşina din propria curte în strada Transilvaniei se poate transforma întrş-un act sinucigaş.

„După reconfigurarea străzii Transilvaniei toate maşinile care vin de jos au fost împinse înspre trotuar, nemaiexistând nicio restricţie, un „Cedează trecerea” sau o limită de viteză, practic maşinile vin pe lângă bordură aş putea zice glonţ. Dacă dimineaţa e aglomerat şi vin un pic mai încet sunt momente, de exemplu seara, în care cred că au şi 80 la oră

E foarte riscant, practic în fiecare dimineaţă îţi pui viaţa în pericol, ai putea spune că în fiecare dimineaţă vrei să te sinucizi, pentru că vrei să ieşi din curte, nu ai ce face, trebuie să te duci la serviciu. Practic îţi pui viaţa în pericol, e o adevărată aventură, atât ieşirea din curte cât şi intrarea. Îţi pui în pericol viaţa ta şi viaţa participanţilor la trafic”, povesteşte Răzvan Popa, locatar pe strada Transilvaniei.

Oamenii sunt disperaţi şi consideră că cei care au decis reconfigurarea în zonă în felul acesta nu au luat în calcul riscurile la care ei se expun.

„Sunt riscuri foarte mari, practic oricând putem să punem în pericol viaţa cuiva, lucru pe care municipalitatea sibiană nu l-a luat în considerare cred că niciun moment. Trecem strada riscând de fiecare dată, atât eu cât şi familia mea. Nu avem trecere de pietoni decât la 200 de metri, fie mai sus fie mai jos.

Se circulă cu viteză, dacă se vine de jos cu o viteză de 50 de kilometri la oră participanţiii la trafic nu au posibilitatea practică şi concretă de a frâna într-un timp util, în momentul în care mă observă că fac o manevră cu spatele să intru în curte sau o amnevră cu faţa, să ies din curte. Cred că la o expertiză tehnică se poate observa că nu au timpul fizic necesar pentru a frâna într-un timp util, astfel încât să nu intre în autoturismul pe care îl conduc eu”, spune Angela Tatu, o altă locatară de pe strada Transilvaniei.

Sesizări fără răspuns

Disperaţi oamenii s-au adresat atât Primăriei cât şi şefului Poliţiei Rutiere a municipiului Sibiu, însă până acum demersurile lor au fost zadarnice.

„Am sesizat aceste lucruri Primăriei, însă Primăria ne ignoră pur şi simplu, din luna octombrie am cerut o sesizare prin care am cerut un expert să constate la faţa locului situaţia de fapt însă nu ni s-a răspuns şi bineînţeles că nu a venit nimeni. La poliţie am vorbit cu domnul comisar şef Voinea, dânsul a fost foarte binevoitor, a venit la faţa locului şi a văzut cum stau lucrurile, şi mi-a dat dreptate, mi-a spus că într-adevăr situaţia este grea. Dânsul aspus că înceracă să facă tot posibilul ca să se corecteze această stare de fapt”, adaugă Răzvan Popa.

Primăria spune că e în căutare de soluţii

De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii, de la care locatarii nu au primit nici până acum răspuns scris la sesizarea depusă în luna octombrie, dau acum asigurări că se vor găsi soluţii.

„Municipalitatea cunoaşte această situaţie, pe strada Transilvaniei se vor reface anul viitor reţelele de apă şi canalizare, moment în care se va reface şi carosabilul şi se va găsi o soluţie şi pentru aceşti cetăţeni, pentru a ieşi din curţile lor mai uşor”, susţine Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Cât priveşte Poliţia, reprezentanţii acesteia ridică din umeri. Spun că proiectul reconfigurării de trafic a fost postat pe site-ul Primăriei şi că şoferii trebuie să respecte regulile de trafic.

„Având în vedere ultimele modificări care au intervenit în traficul rutier în special în zona Şaguuna- Transilvaniei-Bulevardul Victoriei-strada Banatului recomandăm conducătorilor auto să respecte semnificaţiile rutiere, să respecte şi semnificaţiile poliţiştilor rutieri atunci când aceştia sunt în trafic şi să manifeste atenţie. Acest proiect a fost luat la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu în cadrul unei comisii de sistematizare, din informaţiile pe care le deţin acest proiect a fost postat de cei de la Primărie inclusiv pe site tocmai pentru a putea fi vizualizat de către toţi cetăţenii iar în final a fost adoptat în felul în care îl vedeţi şi dumneavoastră astăzi”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

   

 
 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite