VIDEO FOTO Protest la Sibiu faţă de superimunitatea parlamentară: „Şova, nu uita / Mirul nu te va scăpa!”, „Parlament de hoţi, ne-aţi furat pe toţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200 de sibieni s-au strâns la mitingul împotriva superimunităţii parlamentare. FOTO: Ramona Găină
Peste 200 de sibieni s-au strâns la mitingul împotriva superimunităţii parlamentare. FOTO: Ramona Găină

Votul din Parlament în cazul lui Dan Şova i-a scos şi pe sibieni în stradă. Câteva sute de persoane şi-au anunţat prezenţa pe Facebook la evenimentul programat pentru ora 18:00, în Piaţa Mare din oraş.

PDATE 19.10 Cei peste 200 de sibieni care au ieşit la protest se împrăştie, după circa o oră de mărşăluit în centrul oraşului. 

UPDATE 19.00 Circa 200 de sibieni protestează faţă de superimunitatea parlamentară. Oamenii au mărşăluit, începând cu ora 18.00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, scandând: ”Jos, Ponta!”, ”Vrem anticipate!”, ”Ponta, nu uita / DNA te va sălta”, ”Ponta, nu uita / După Şova vei urma!”, ”Cuib de hoţi, la DNA cu toţi!”. 

"Am ieşit pentru stilul anormal în care se află România, şi Şova, şi Vosganian, şi felul în care clasa politică îşi bate joc de cetăţeni. E un protest general şi consider aceste ieşiri ca şi proteste generale împotriva clasei politice. În primul rând ar trebui noi oamenii să luăm atitudine faţă de clasa politică şi prin acţiunile pe care noi le facem să schimbăm", a spus Vlad Sava, un alt ptotestatar. 


UPDATE 18.40 Peste 100 de sibieni s-au strâns la mitingul împotriva superimunităţii parlamentare. Oamenii strigă mai multe lozinci împotriva politicienilor: ”DNA, DNA, curăţă politica!”, ”Legi egale pentru toţi, nu frăţie între toţi!”, ”Şova, nu uita / Mirul nu te va scăpa!”, ”Jos, Ponta, jos / Eşti un mincinos”, ”Parlament de hoţi / Ne-aţi furat pe toţi”, ”Jos imunitatea!”

"Normal ar fi să reprezentăm societatea civilă, cât e politică în chestia asta e greu de precizat, ideea e că noi ne-am cam săturat de toţi politicienii, că toţi sunt corupţi, azi e PSD-ul anchetat, pe urmă or să fie ceilalţi, ideea e că e greu de explicat cum din nişte salarii de 4000-5000 de lei pe lună ei ajung să acumuleze în câţiva ani zeci de milioane de euro. Şova e doar un reprezentat, dacă se aplica aceeaşi măsură ca la Udrea trebuia să fie şi el în pârnaie", a spus Doru Apostol, unul din protestatari. 


UPDATE 18.10 Circa 50 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare din centrul Sibiului, la protestul împotriva ”superimunităţii”. Oamenii încep să se strângă, însă vremea nu ţine deloc cu ei, pentru că la Sibiu plouă de câteva ore. 


Până acum, peste 600 de persoane şi-au anunţat prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului.

Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. Este timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! 

Fiecare are opţiunea de a-şi exprima opinia liber, în mod paşnic, despre ceea ce s-a întâmplat recent în Parlament. Considerăm că parlamentarii nu mai cunosc părerea cetăţenilor României. Ca cetăţeni, avem fiecare dreptul la exprimarea opiniei. Nu chemăm pe nimeni, spaţiul public este al nostru al tuturor.

Dacă vor fi prezenţi anumiţi oameni politici sau lideri de opinie, îi rugăm să precizeze faptul că sunt acolo doar ca simpli cetăţeni, la fel ca toată lumea. Ne (re)vedem la "plimbarea de primavară"! Paşnic, ca la orice plimbare”, arată organizatorii. 

protestsibiu

Vă mai recomandăm: 

Vineri, Ziua Z. Superimunitatea lui Şova scoate din nou românii din toată ţara în stradă

Românii din zece oraşe din ţară se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă în semn de protest faţă de imunitatea parlamentară. Vineri, ora 18.00, este momentul comun de întâlnire pentru locuitorii din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Sibiu, Braşov, Târgu-Mureş, Iaşi, Bacău şi Oradea.

Mesaj de la Cluj pentru Dan Şova: „Parlamentarii continuă să-şi bată joc de popor şi justiţie. E timpul să le amintim de ce am ieşit în noiembrie!“

Clujenii protestează vineri, 27 martie, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii, faţă de modul în care senatorii PSD au votat miercuri, 25 martie, păstrarea imunităţii lui Dan Şova.

Blocajele din Parlament privind votul de ridicare a imunităţii, discutate la CSM. Judecător: „Avem oameni puşi deasupra legii“

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi situaţia privind votul parlamentarilor în cazul unor dosare penale. Cel puţin aşa a anunţat pe contul său de Facebook judecătorul Cristi Danileţ, membru CSM. Miercuri, Dan Şova a rămas cu imunitatea intactă în urma votului din Parlament, iar oamenii au ieşit în stradă să protesteze faţă de decizia Senatului. Dur au reacţionat şi mai multe ambasade occidentale la Bucureşti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite