Un cerșetor i-a oferit unui polițist 100 de euro mită ca să nu-l amendeze. Ulterior, i-a cerut să îl ducă acasă cu mașina de poliție

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 72 de ani care cerșea i-a oferit unui polițist sibian 100 de euro mită ca să nu-l amendeze. În plus, i-a cerut acestuia să îl ducă acasă, cu autospeciala de poliție. 

Un cersetor i-a oferit mită unui polițist FOTO: Arhivă, Adevărul
Un cersetor i-a oferit mită unui polițist FOTO: Arhivă, Adevărul

„În data de 29.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, a anunțat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 5 mai 2024, în jurul orei 0,30, inculpatul a oferit unui agent de poliţie suma de 100 de euro, compusă din două bancnote de 50 de euro, „cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului”.

„Cu această ocazie inculpatul chiar a cerut agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliţiei”, au precizat anchetatorii.

Joi, 30 mai 2024, procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive faţă de inculpat. 

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul de pe langă Tribunalul Sibiu. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite