Trafic îngreunat pe Valea Oltului. Rute de ocolire a lucrărilor la carosabil

0
Publicat:

Centrul Info Trafic al Poliției Române anunță prin intermediul polițiștilor din Sibiu că urmează o perioadă cu timpi măriți petrecuți în traficul de pe DN7 / E81, din cauza lucrărilor de pe Valea Oltului.

Lucrări executate de drumari în zona Boița Sibiu de pe DN7 Valea Oltului
Covor asfaltic așternut pe Valea Oltului DN7 în zona Boița Sibiu Foto CNAIR jpg

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu informează că în această perioadă pe DN7, Valea Oltului, din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă în zona localității Boița, traficul rutier se desfășoară îngreunat. Astăzi (2 noiembrie - n.red.), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 248 + 600 m – 249 + 400 m, pe sensul de mers Vâlcea – Sibiu, se așterne covor asfaltic. Lucrările sunt estimate a fi efectuate în intervalul orar 12:00 – 20:00, iar deplasarea autovehiculelor se va face alternativ, dirijat cu piloți de trafic Valea Oltului și semaforizat, pe timp de seară/noapte”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Polițiștii rutieri atrag atenția că în aceste condiții timpii de așteptare în trafic vor crește prin crearea unor coloane de mașini care intenționează să străbată Valea Oltului.

Coșmar în trafic până în luna decembrie

Le reamintim conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră dar și indicațiile polițiștilor rutieri care dirijează traficul în zonă”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Lucrări executate de drumari în zona Boița Sibiu pe DN7 Valea Oltului
Covor asfaltic așternut pe Valea Oltului DN7 în zona Boița Sibiu Foto CNAIR jpg

Polițiștii recomandă șoferilor care intenționează să se deplaseze pe Valea Oltului să își aloce călătoriei o marjă de timp mai mare din cauza întârzierilor provocate de trafic și le amintesc că pot opta pentru rute alternative, respectiv: DN1 Sibiu – Brașov sau DN 7C Transfăgărășan, acesta fiind deschis circulației, cu precizarea ca mașina să fie echipată cu anvelope de iarnă.

Potrivit reprezentanților CNAIR (Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere) lucrările de consolidare a sectorului DN7, din apropierea localității Boița, începute încă din vară au continuat de marți, 1 noiembrie, cu așternere asfalt, turnare beton protecție pe elementele de extindere la podețul 31; săpătură fundație pentru extindere la podețul 10; așternere piatră spartă pentru extindere drum; profilare taluz.

Lucrări executate de drumari în zona Boița Sibiu pe DN7 Valea Oltului
Covor asfaltic așternut pe Valea Oltului DN7 în zona Boița Sibiu Foto CNAIR jpg

Coșmarul în trafic pe Valea Oltului va continua până în luna decembrie, când se va realiza conexiunea cu Secțiunea 1 a viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești.

Trafic restricționat și între Râmnicu Vâlcea și Pitești, până de Crăciun

De asemenea, reamintim șoferilor care circulă între Transilvania și sudul țării, pe ruta Valea Oltului - Dealul Negru (DN7 / E81), că tot de miercuri, 2 noiembrie, intră în vigoare și restricțiile rutiere pe sectorul cuprins între Râmnicu Vâlcea și Pitești. Astfel, până de Crăciun, pe acest tronson de DN7 - E81, nu mai pot circula deloc autovehiculele cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone.

Și pentru acestea există rute de ocolire. Vor trebui ca de la Pitești să meargă prin Găneasa - Olt (DN65) și Drăgășani - Vâlcea (DN64) până la Râmnicu Vâlcea, precum și viceversa de la Râmnicu Vâlcea spre Pitești.

Iar autovehiculele sub 7,5 tone vor putea folosi aceeași rută DN7 / E81 dacă merg de la Râmnicu Vâlcea la Pitești, iar dacă vin dinspre Pitești spre Râmnicu Vâlcea vor fi nevoite să ocolească prin Curtea de Argeș, pe DN73C.

Restricțiile sunt impuse de lucrările de reabilitare a podului peste Topolog de la Milcoiu - Vâlcea. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite